Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τζιχαντιστές πέταξαν γκέι ζευγάρι από κτίριο - Τι ζήτησαν από τον δήμιό τους



Πλήθος κόσμου που διψά για αίμα είχε συγκεντρωθεί σε δρόμο στην Παλμύρα. Ο μασκοφόρος δικαστής των τζιχαντιστών είχε νωρίτερα ανακοινώσει την ποινή 2 ομοφυλόφιλων. Θα τους πετούσαν από την οροφή του ξενοδοχείου Wael.

Είχε ρωτήσει τον έναν αν είναι ικανοποιημένος με την ποινή. Ο θάνατος, όπως του είπε, θα τον βοηθήσει στην κάθαρση από τις αμαρτίες του. "Θα προβιμούσα αν με πυροβολούσατε στο κεφάλι" είπε ο 32χρονος Hawas Mallah. Ο 21χρονος Mohammed Salameh ικέτευε να του δώσουν μια ευκαιρία να μετανοήσει, υποσχόμενος να μην κάνει ποτέ ξανά έρωτα με άντρα.

"Πάρτε τους και πετάξτε τους" διέταξε ο δικαστής. Οι μασκοφόροι τζιχαντιστές, όπως περιγράφει ο Omar, έδεσαν τα χέρια και κάλυψαν τα μάτια των θυμάτων και στη συνέχεια τους οδήγησαν στην οροφή του 4όροφου ξενοδοχείου.

Διαβόητοι για τις φρικιαστικές μεθόδους θανάτωσης, οι τζιχαντιστές ακολουθούν μια από τις πιο βάναυσες δολοφονίες για όσους θεωρούνται ομοφυλόφιλοι. Σε βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου φαίνονται μασκοφόροι μαχητές να πετούν τα άτυχα θύματά τους στο κενό. Τουλάχιστον 36 άντρες στη Συρία και το Ιράκ έχουν δολοφονηθεί με την κατηγορία του σοδομισμού.

Ο φόβος ενός τρομακτικού θανάτου που επικρατεί στους ομοφυλόφιλους όπου κυριαρχεί το Ισλαμικό Κράτος τους οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση σε μια βαθιά συντηρητική κοινωνία που τους αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό. Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν την ομοφυλοφιλίο αμάρτημα. Οι ομοφυλόφιλοι τρέμουν στην πιθανότητα κάποιος, ακόμα και συγγενικό τους πρόσωπο, να τους προδώσει στους τζιχαντιστές. Είτε για να κερδίσουν την εύνοια του Ισλαμικού Κράτους είτε από μίσος για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Οι τζιχαντιστές κάποιες φορές βασανίζουν τους υπόπτους για να τους αποκαλύψουν τα ονόματα των φίλων τους, ενώ ψάχνουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους. Ακόμα και ανάμεσα στους αντιπάλους του Ισλαμικού Κράτους, οι ομοφυλόφιλοι δεν κερδίζουν τη συμπάθεια. Ορισμένοι από τον κόσμο που μπορεί να σοκάρονται από τις κτηνωδίες των τζιχαντιστών, θεωρούν δικαιολογημένες τις δολοφονίες των ομοφυλοφίλων.

Ένας 26χρονος Σύρος ομοφυλόφιλος είπε στο AP ότι ακόμα και 2 χρόνια μετά τη φυγή του στην Τουρκία ξυπνά από εφιάλτες. Βλέπει ότι είναι έτοιμοι να τον πετάξουν από κάποιο κτίριο. Μίλησε με τον όρο ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα που χρησιμοποιεί σήμερα για τον εντοπισμό των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν οι τζιχαντιστές. Daniel Halaby. Ο Daniel δήλωσε πως ένας παιδικός του φίλος που ριζοσπαστικοποιήθηκε και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος τον πρόδωσε στους μαχητές το 2013, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει από την πατρίδα του, το Χαλέπι.

"Ήξερε τα πάντα για μένα. Είμαι σίγουρος ότι αυτός έδωσε το όνομά μου στους Daesh", σημείωσε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους. Εκείνη την εποχή, στα μέσα του 2013, το Ισλαμικό Κράτος είχε μόλις αρχίσει να εξαπλώνεται από το γειτονικό Ιράκ στη Συρία. Δεν είχε ακόμα επικρατήσει σε μεγάλα τμήματα των δύο χωρών. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 που οι μαχητές πολιόρκησαν τη γειτονιά στο Χαλέπι όπου ζούσε ο Daniel Halaby με την οικογένειά του, προσπαθώντας να την αποσπάσουν από την επαναστατική ομάδα Free Syrian Army. Οι δύο πλευρές διαπραγματεύτηκαν ξανά και ξανά για να λάβει τέλος η πολιορκία. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι τζιχαντιστές έδωσαν στους αντάρτες μια λίστα ανθρώπων που ήθελαν να τους παραδώσουν. Ανάμεσά τους ήταν και το όνομα του Daniel Halaby. Έτσι έφυγε γρήγορα στην Τουρκία.

Οι γονείς του, που παραμένουν στο Χαλέπι, αρνούνται να του μιλήσουν λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. "Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά περισσότερο είναι ότι αισθάνομαι ανήμπορος" σημειώνει ο Daniel Halaby.




Πηγή: Dailytelegraph


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου