Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Συναγερμός στις Αρχές από τη δράση ισλαμιστικής οργάνωσης στη Λέσβο και στο Αιγαίο




Πραγματοποιούν επιχείρηση διάσωσης σε ελληνικά ύδατα δίχως έγκριση - Δείτε βίντεο

Προβληματισμός επικρατεί στις ελληνικές διωκτικές αρχές από τη δημοσίευση ενός βίντεο-ντοκουμέντου από τη δράση της ισλαμιστικής, φιλανθρωπικής οργάνωσης ONE NATION, στο Αιγαίο.

Έμβλημα της οργάνωσης είναι το έμβλημα των τζιχαντιστών, ο υψωμένος δείκτης του χεριού.

Το επίμαχο βίντεο, καθώς κι άλλα, αναρτήθηκε στη σελίδα που διατηρεί η οργάνωση στο Facebook. Σε αυτό φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα Αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.

Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό «Αλλάχ ακ μπαρ» («ο Θεός είναι ένας») για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.



Στο βίντεο φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης ONE NATION, και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAMHUMANITARIAN, την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντας τη δημόσια για την καλή συνεργασία.

Ας σημειωθεί ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε χαμηλό ύψος πάνω από τη σωστική λέμβο με τα μέλη των ΜΚΟ πετά ελικόπτερο της δύναμης της Frontex στο νησί, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, η οργάνωση επιχειρούσε σε ελληνικά ύδατα δίχως να έχει λάβει την έγκριση των αρμόδιων Αρχών. Παράλληλα, ανέπτυσσε δράση για τη βοήθεια των προσφύγων και στη Λέσβο.

Σε άλλα βίντεο που έχει αναρτήσει στο Facebook, αλλά και στη σελίδα της στο Youtube, μέλη της οργάνωσης διανέμουν νερό σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι, στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι.

Στη σελίδα της ONE ΝΑΤΙΟΝ έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές, αλλά και τις τοπικές αρχές στη Λέσβο, για το ανεξέλεγκτο της δράσης των ΜΚΟ στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μόλις 30 από τις 70 οργανώσεις που βρίσκονται στο νησί έχουν απογραφεί, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται από μη διαπιστευμένες οργανώσεις και μέλη τους που επιχειρούν χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση σε επιχειρήσεις διάσωσης και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών.

Δείτε το επίμαχο βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης, καθώς κι άλλα βίντεο από τη δράση της οργάνωσης στη Λέσβο...






Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου