Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Παράνομοι μετανάστες απειλούν πρόσφυγες στα σύνορα για να περάσουν με το έτσι θέλω.



Γιάννης Αθανασίου

Δεν είσαι πρόσφυγας και είσαι απλά παράνομος μετανάστης που εκμεταλλεύτηκε παράνομα τις προσφυγικές ροές για να έρθεις στην Ευρώπη; Πίσω από εκεί που ήρθες με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά λόγια γιατί είσαι λαθραίος.

Οι περισσότεροι που βρίσκονται στα σύνορα με τα Σκόπια είναι πλέον μετανάστες και πολύ σωστά οι Σκοπιανοί δεν αφήνουν να περάσουν αυτοί που δεν το δικαιούνται.

Μόνο η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει η δεν θέλει να καταλάβει η δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα και έχει φτάσει τις ευρωπαϊκές χώρες να απειλούν μέχρι και με έξοδο μας από τη Σέγκεν.

Άλλο παράνομος μετανάστης και άλλο πρόσφυγας κύριοι και δεν μπορείτε να φορτώνετε μέσα στην Ευρώπη όποιον να΄ναι ζητώντας άσυλο εάν δεν το δικαιούται.

Νέα ένταση σήμερα το πρωί  από παράνομους μετανάστες κλείνουν τα σύνορα στους Σύρους πρόσφυγες, επειδή οι αρχές των Σκοπίων δεν τους αφήνουν να περάσουν εάν είναι δυνατόν να κάνουν ότι θέλουν οι μετανάστες παράνομα και καταχρηστικά.

Καθημερινό φαινόμενο είναι τα επεισόδια στην περιοχή της Ειδομένης, με μετανάστες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα, να συγκρούονται τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους άνδρες της αστυνομίας, να πετούν πέτρες σε Σύρους πρόσφυγες, καθώς διαμαρτύρονται ότι εκείνοι περνούν, ενώ αυτοί που προέρχονται από άλλες χώρες, μένουν πίσω.

Σήμερα επίσης, δύο τρένα του ΟΣΕ κατευθύνονται προς την Ειδομένη προκειμένου να επιβιβάσουν μετανάστες που θέλουν να αποχωρήσουν από την περιοχή και να έρθουν Αθήνα. Στα τρένα, που έχουν από 10 βαγόνια το καθένα, αναμένεται να επιβιβασθούν όσοι μετανάστες το επιθυμούν, με προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Δηλαδή η κυβέρνηση θα φορτώσει στις μεγάλες πόλεις του μετανάστες που παράνομα βρίσκονται στην χώρα μας και για κανένα λόγο.

Με την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι παράνομοι μετανάστες στα σύνορα, απαγορεύτηκε η διέλευση σε όλους τους πρόσφυγες.

Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι, χθες το μεσημέρι, ομάδα περίπου 500 παράνομων μεταναστών που βρίσκονται εδώ και μέρες «εγκλωβισμένοι» στην περιοχή, προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Εξοργισμένοι οι περίπου 2.500 παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, στους οποίους δεν επιτρέπεται και πολύ σωστά η διέλευση, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση, αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, σήμερα το πρωί, όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2500 είναι από εθνικότητες που απαγορεύεται η διέλευση και αντί να γίνονται απελάσεις απο την κυβέρνηση θα τους φέρει με τρένα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό δεν είναι πολιτική κύριοι είναι μία ακόμα αποτυχία διαχείρισης κρίσης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου