Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ο Παναθηναϊκός νίκησε ξανά (73-69) τον Ολυμπιακό



Δεύτερη νίκη σε 11 ημέρες πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού, καθώς μετά την επιτυχία στο ΣΕΦ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας οι "πράσινοι" επικράτησαν απόψε και στο ΟΑΚΑ, με 73-69, υποχρεώνοντας τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη ήττα στην Α1 μετά από δύο αγωνιστικές.

Παράλληλα, η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς έβαλε τέλος στο σερί των πέντε συνεχών ηττών που μετρούσε από το περυσινό πρωτάθλημα, παρότι στο ξεκίνημα του αγώνα βρέθηκε κάποια στιγμή να χάνει ακόμη και με διαφορά 15 πόντων.

Για την πειραϊκή ομάδα ο Σπανούλης είχε μεν 10 ασίστ αλλά υπέπεσε σε 7 λάθη, ενώ στην επίθεση ήταν πολύ άστοχος καθώς είχε συνολικά 3/11 σουτ και 0-2 βολές και "εγκλώβισε" την ομάδα του.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να σοκάρει τους γηπεδούχους και με συνεχή τρίποντα (5) να φτάνει αρχικά στο 8-16 και εν συνεχεία στο 15-30 (!), καθώς σε εκείνο το διάστημα ο Σπανούλης έμοιαζε με μαέστρο ορχήστρας, δίνοντας τη μία ασίστ πίσω από την άλλη στους συμπαίκτες του, που απλά έβαζαν την μπάλα στο καλάθι.

Το δεκάλεπτο έληξε με 32-18 για τους φιλοξενούμενους, που έμοιαζαν με ομάδα από το... ΝΒΑ αφού ό,τι έκαναν έπιανε, ενώ μετρούσαν ήδη 5/7 τρίποντα. Στη συνέχεια, περιέργως, αντί το άγχος να το έχει ο Παναθηναϊκός οι παίκτες του Σφαιρόπουλου βιάστηκαν να τελειώσουν το παιχνίδι, με τον αρχηγό των "ερυθρόλευκων" να ξεκινά τα (άστοχα) τρίποντα.

Παρόλα ταύτα η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο νούμερο (28-38), ως τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα επιμέρους 11-2 χάρις στην καλή περιφερειακή άμυνα και το αθόρυβο παιχνίδι του Κούζμιτς, που επέτρεψε στους γηπεδούχους να μειώσουν σε 41-43 στο ημίχρονο. Ο Γκιστ με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ισοφάρισε σε 47-47, για πρώτη φορά μετά το 6-6 και ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός υστερούσε πολύ στην οργάνωση, την ώρα που είχε αναλάβει δράση ο Ραντούλιτσα κι έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 56-55 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Με πολύ άγχος στη συνέχεια και οι δύο ομάδες, όμως οι "πράσινοι" έφτασαν στο +10 με τρίποντα των Φώτση και Φελντέιν.

Μια διαφορά όμως που ο Παπαπέτρου με επτά δικούς του πόντους κατέβασε γρήγορα στο -3 (64-67) στα 1:45 πριν το τέλος. Ο Ραντούλιτσα έγραψε το 69-64, ο Σπανούλης με το πρώτο εύστοχο τρίποντό του μείωσε σε 71-67 και με 2/2 ο Παπαπέτρου σε 71-69 στα 20'' πριν το τέλος, για να γράψει το τελικό σκορ ο Φελντέιν.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου