Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων



Ξεκινούν τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων Ξεκίνησε ως μία ωραία ιδέα, εξελίχθηκε σε έναν πετυχημένο θεσμό. Αρχίζουν σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, το οποίο λειτουργεί για 4η συνεχή χρονιά.

Στο ρόλο των διδασκόντων, εθελοντές που από κάθε γωνιά της Αθήνας αναλαμβάνουν την εξωσχολική προετοιμασία μαθητών Λυκείου, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν, για τις εξετάσεις εισαγωγής σε κάποιο Πανεπιστημιακό ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Η αρχή γίνεται στο 8ο Γυμνάσιο-Λύκειο της οδού Νικοπόλεως 33, στην Πλατεία Κολιάτσου, με 7 τμήματα για τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 16.00 έως τις 21.00. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των εθελοντών καθηγητών - ήδη 100 - και οι αιτήσεις των μαθητών, κατοίκων ή δημοτών του δήμου Αθηναίων – με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια – συνεχίζονται. Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων είναι η στήριξη του δικαιώματος για ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ιδίως δεδομένης της αυξανόμενης ανάγκης για παροχές κοινωνικού περιεχομένου στους δημότες της πόλης μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, στόχος μας είναι να επεκταθεί η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και σε 2 ακόμη δημοτικές κοινότητες, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και μπορεί να εφαρμοσθεί, καθώς και για μαθητές των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, ανάλογα με τη συμμετοχή των μαθητών, θα εμπλουτισθεί το πρόγραμμα μαθημάτων με διδακτική ύλη και άλλων τάξεων.

Τα πρώτα τμήματα που θα λειτουργήσουν με την έναρξη των μαθημάτων είναι:
Για τη Γ' Λυκείου: 2 τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών, 1 τμήμα Θετικών Σπουδών, 1 τμήμα Οικονομίας και Πληροφορικής, καθώς και μαθήματα Γενικής Παιδείας. Για τη Β' Λυκείου: 2 τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών, 1 τμήμα Θετικών Σπουδών, καθώς και τα μαθήματα Γενικής Παιδείας.
Για την Α' Λυκείου: 2 τμήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση που θα βρουν εδώ www.kekda.gr/el-gr/νέα.aspx?NewsID=1ae4305e-540e-4327-8198-eb70b221e467 στην ηλεκτρονική διεύθυνση gram.kfda@gmail.com ή να επισκεφθούν τη Γραμματεία που λειτουργεί στο 8ο Γυμνάσιο-Λύκειο (Νικοπόλεως 33), Δευτέρα έως Παρασκευή, 6-8μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές καθηγητές μπορούν να υποβάλλουν Δήλωση – Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στο www.cityofathens.gr/ethelontismos/symetoxh με την επισήμανση «ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ». Πληροφορίες στα 210-5277087, 210-5277581 & 210-5277574. Φέτος, ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς την παρακολούθηση και τον συντονισμό του ανέλαβε πλέον το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του δήμου, σε συνεργασία με το ΚΕΚ δήμου Αθηναίων ΑΕ ΟΤΑ.

Για τον σκοπό αυτό, καταρτίσθηκε Κανονισμός Λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και συγκροτήθηκε πενταμελής Οργανωτική Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας.



Πηγή : dikaiologitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου