Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ξαναβγαίνει από το ράφι το σενάριο των εκλογών



Νέα τροφή στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έδωσαν οι δηλώσεις υπουργών, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Νέα τροφή στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έδωσαν οι δηλώσεις υπουργών, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Μάλιστα η δήλωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου ότι «στις 28 Ιουνίου θα κληθεί ο κόσμος να απαντήσει ποιον θεωρεί καλύτερο να διαπραγματευτεί οριστικά τη μεγάλη συμφωνία», κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω της ιστοσελίδας του Guardian.




Νωρίτερα ανοικτό είχε αφήσει το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες ακόμη και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ.Δραγασάκης, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωομάδας της Αριστεράς έστειλε το μήνυμα

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα και δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς...Ως κυβέρνηση έχουμε γραπτά διατυπωμένες προτάσεις για όσα ζητήματα έχουν τεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων» συμπλήρωσε ο κ.Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων».

«Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε», υποστήριξε και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τελεσιγράφου από τους δανειστές, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αποδεχθεί, καθώς θα είναι έξω από το πλαίσιο του προγράμματος και τη λαϊκή εντολή του Ιανουαρίου. «Εάν 12 βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία και η δύναμη της κυβέρνησης είναι 150, θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Φωτο: SOOC

Πηγή : thetoc.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου