Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ευθύνες για την κρίση στον Παπανδρέου επιρρίπτει ο Ρομπόλης



Ο επικεφαλής του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ τόνισε ότι το μνημόνιο επιδείνωσε τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας

«Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει αθόρυβα συζητήσεις με τις τράπεζες BNP Paribas και Deutsche Bank, που είχαν και το μεγαλύτερο αριθμό ομολόγων του δημοσίου, όταν ξέσπασε η κρίση στα τέλη του 2009», εκτίμησε ο επικεφαλής του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης, στο πλαίσιο της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια.

Ο Σ. Ρομπόλης τόνισε ότι το μνημόνιο επιδείνωσε τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας ενώ πρόσθεσε ότι οι εκτιμήσεις της τρόικας σε ό,τι αφορά την ανεργία έπεσαν κατά πολύ έξω καθώς η πρόβλεψη των πιστωτών για το 2015 έκανε λόγο για 17%.

Σύμφωνα με τον κο Ρομπόλη το 2025 ο αριθμός των ανέργων θα πέσει κάτω από τις 800.000. Όσον αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία επισήμανε ότι τα 13 ταμεία που υπάρχουν σήμερα σύντομα θα μπορούν να μετατραπούν σε 3 και "όταν ωριμάσουν οι συνθήκες σε ένα."

Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν αποτελούν πρόβλημα πλέον σύμφωνα με τον κο Ρομπόλη, καθώς το ποσοστό στη χώρα μας είναι της τάξεως του 11%, όπως είναι και ο μέσος όρος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το όφελος σε περίπτωση πλήρους κατάργησης των πρόωρων συντάξεων θα είναι περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ όπως είπε ο διευθυντής του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ.

Ερωτηθείς εάν έχει κληθεί από τον πρωθυπουργό για να συζητήσει το ζήτημα της ανεργίας, ο κος Ρομπόλης ανέφερε ότι όλοι οι πρωθυπουργοί τον καλούσαν μετά από δημοσιοποιήσεις μελετών και το ίδιο συνέβη και με τον Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου