Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Παρίσι: Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό μεταναστών κάτω από γέφυρα του μετρό



Το καταφύγιο εκατοντάδων αφρικανών μεταναστών διέλυσε η αστυνομία του Παρισιού μετά από μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση κάτω από γέφυρα του μετρό.

Οι περισσότεροι από 350 μετανάστες, οι περισσότεροι από το Σουδάν αλλά επίσης και από την Ερυθραία, τη Σομαλία και την Αίγυπτο, διέμεναν στον καταυλισμό ανάγκης για περίπου οχτώ μήνες αναμένοντας την προώθησή τους σε κέντρα διαμονής.
Της επιχείρησης της αστυνομίας είχε προηγηθεί τελεσίγραφο 48 ωρών μέσω του οποίου ζητούνταν από τους μετανάστες -κυρίως άνδρες αλλά και πολλές οικογένειες- να εγκαταλείψουν το χώρο κάτω από τη γέφυρα υπέργειας γραμμής του μετρό, ανάμεσα στους σταθμούς La Chapelle και Barbès, στον βορρά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν την περασμένη εβδομάδα αρχές της πόλης και ενώσεις μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο, οι 160 από τους μετανάστες επιθυμούσαν να παραμείνουν στην Γαλλία ενώ οι υπόλοιποι ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλους προορισμούς, κυρίως προς τη Μ. Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου