Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Εξάρθρωση Αλβανικής σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Αττική



Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε σημαντικές ποσότητες κοκαϊνης και στην συνέχεια τις προωθούσε σε όλη την Ελλάδα προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν στην Αθήνα -στα 'Ανω Πατήσια και στον Κολωνό- τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Πρόκειται για τρεις υπήκοους Αλβανίας -δυο άνδρες ηλικίας 32 - 34 ετών και μία 27χρονη- και έναν 50χρονο, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης που είναι υπήκοοι Αλβανίας.

Στις έρευνες που έγιναν σε οικίες, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κοκαϊνη βάρους 3 κιλών και 387 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 γραμ., σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλη για νόθευση κοκαΐνης βάρους 784 γραμ., ποσό 43.600 ευρώ, ένα πιστόλι, τρία Ι.Χ αυτοκίνητα, δέκα κινητά τηλέφωνα και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και να εξακριβώσει τη μεθοδολογία δράσης τους, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης -μέσω Ευρώπης και διακινούσε- μεγάλες ποσότητες της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους προμηθευτές, τη νόθευση, τη μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κοκαΐνης. Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.



Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου