Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η Τασία λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να υποδεχθούμε όλους τους λαθρομετάναστες (πρόσφυγες)




Η Τασία λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να υποδεχθούμε όλους τους λαθρομετανάστες (πρόσφυγες), δηλαδή όπως το εκλαμβάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες και έχει αποδείξει με την συμπεριφορά της και τις αποφάσεις της, πρώτα οι λαθρομετανάστες μετά οι Έλληνες και η Ελλάδα!!!

Διαβάζουμε στην tribune.gr

Η φετινή Ημέρα του Πρόσφυγα σηματοδοτείται από τη δραματική συγκυρία του μεγάλου κύματος προσφύγων λόγω της καταστροφής της Συρίας, και των διώξεων που απειλούν τη ζωή και την ελευθερία εκατομμυρίων ανθρώπων – αναφέρει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου υπενθυμίζει την υποχρέωση της Ελλάδας και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου να σεβαστούν την Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και για την προστασία χιλιάδων ανθρώπων, και τονίζει πως «ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη στον πρόσφυγα, δεν αποτελεί εθελοντισμό ή ιδεολογική προτίμηση, αλλά ηθική και νομική υποχρέωση».

Απαντώντας εμμέσως σε σχόλια που συνοδεύουν την έξαρση του προσφυγικού φαινομένου στη χώρα μας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου επισημαίνει πως εκατομμύρια πρόσφυγες του αναπτυσσόμενου κόσμου (Ασία και Αφρική) διαμένουν σε γείτονες χώρες της Μέσης Ανατολής (Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ), και λιγότερο από το 15% του συνολικού προσφυγικού πληθυσμού ταξιδεύει προς τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Στο σταυροδρόμι των προσφυγικών ροών, και με τη Συρία να βυθίζεται στο χάος, η Ελλάδα «βιώνει μια κρίση μέσα στην κρίση» επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Πάρα ταύτα, «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την οφειλόμενη προστασία, και ένα κατώφλι αξιοπρεπούς διαβίωσης στους προσφυγικούς πληθυσμούς. Οι συνθήκες όμως είναι όλες αντίξοες: η χώρα περνάει τη δική της μεγάλη οικονομική περιπέτεια, χωρίς προηγούμενο σε καιρό ειρήνης».

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση «διστάζει να λάβει αποφάσεις με γνώμονα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη» και προτιμά να «κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί της εθελοτυφλίας και της υποκρισίας», στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία «ζητάμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μοιραστούμε αυτήν την ευθύνη με μέτρα μετεγκατάστασης και έκτακτη βοήθεια, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση της προστασίας των προσφύγων ως Ελλάδα, ως Ευρώπη. Απευθυνόμαστε παράλληλα στον ελληνικό λαό για να συνεχίσει να επιδεικνύει την αλληλεγγύη του στον πρόσφυγα, ο οποίος – πέραν της νομικής υποχρέωσης – είναι πρόσωπο ιερό για τις παραδόσεις μας, και η προσφυγιά αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του λαού μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου «μπερδεύεται». Σύμφωνα με τις παραδόσεις μας ιερός είναι ο ξένος, ο ταξιδιώτης, ο κυνηγημένος εάν θέλετε, όταν καταφθάνει μόνος του. Σε καμία ελληνική παράδοση η εισβολή χιλιάδων ανθρώπων στη χωρά μας δεν θεωρείται ότι πρέπει να τυγχάνει φιλοξενίας. Δεν θα κρίνουμε εάν αυτή η παράδοση είναι σωστή ή λάθος, διορθώνουμε όμως σε κάθε περίπτωση την υφυπουργό που προσπαθεί να υποτάξει στις ιδεοληψίες της τις ιερές παραδόσεις των Ελλήνων.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου