Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Κομισιόν: «Καλή βάση» για τις συνομιλίες στη Σύνοδο η ελληνική πρόταση



Οι θεσμοί έλαβαν τη νέα ελληνική πρόταση, η οποία αποτελεί «μια καλή βάση» για τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των νέων προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης στους πιστωτές εν όψει της σημερινής έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τις χαρακτήρισε με μήνυμά του στο Twitter «καλή βάση για πρόοδο» στις συνομιλίες.

«Νέα ελληνική πρόταση ελήφθη από κ. Γιουνκέρ, κα. Λαγκάρντ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Καλή βάση για πρόοδο κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής», έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter τη νύκτα ο Μάρτιν Ζέλμαϊερ, κάνοντας λόγο για μία διαδικασία «με εμβρυουλκό».
Οπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφορικά με το πρόγραμμά του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, εντός ολίγου (11:45) ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ. Ενα τέταρτο αργότερα, στις 12:00 θα ακολουθήσει η συνάντηση που διοργανώνει ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ και συμμετέχουν οι Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Επιτροπής της ΕΚΤ, ο οποίος στην πορεία θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup.

Το απόγευμα (19:30) ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ στις 20:00 ξεκινά η άτυπη συνάντηση ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.

Θετικά μηνύματα από Μοσκοβισί-Σαπέν

Την πεποίθησή του ότι σήμερα θα βρεθεί διέξοδος στην ελληνική κρίση, εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί, λίγο πριν αναχωρήσει από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος για την Ελλάδα. «Ποιοτικές» χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου