Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αφήνουν το τοξικό νέφος να πνίγει την Αττική γιατί δεν έχουν χρήματα



Απουσιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος - Η φωτιά καίει πέντε ημέρες κι ο Λαφαζάνης λέει ότι «δεν υπήρξε καμία ολιγωρία» - Η Περιφέρεια δεν διαθέτει κονδύλια για τη μεταφορά χώματος προκειμένου να σβήσει η φωτιά - Το υπ. Υγείας χρειάστηκε τέσσερις ημέρες για να αποφασίσει να κλείσει τα σχολεία

Για πέμπτη μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο με το τοξικό νέφος να έχει καλύψει ένα μεγάλο τμήμα της Αττικής δημιουργώντας εύλογη ανησυχία στους κατοίκους που εισπνέουν το μαύρο σύννεφο.

Παρά το γεγονός ότι ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής εξηγεί πως για «να σβήσει η φωτιά χρειάζεται να πέσει άφθνο νερό που θα εισχωρήσει βαθιά στη χαρτομάζα και τα πλαστικά που σιγοκαίνε. Αυτό όμως χρειάζεται χρόνο. Αν θέλουμε να σταματήσει άμεσα το τοξικό νέφος πρέπει να πέσει χώμα, προκειμένου ακόμη κι αν συνεχίσουν κάποιες εστίες από κάτω να μην υπάρχουν καπνοί. Μόνο το χώμα μπορεί άμεσα να απομονώσει το καύσιμο υλικό από το οξυγόνο» η Περιφέρεια Αττικής που πρέπει να καλύψει τις δαπάνες αδυνατεί να βρει το ποσό των περιπου 200.000 ευρώ για να φτάσουν στη μονάδα ανακύκλωσης τα περίπου 500-1.000 φορτηγά με χώμα που χρειάζονται για να σκεπαστούν τα περίπου 4 στρέμματα έκτασης. Πηγές από το Π.Σ. αναφέρουν ότι μόνο τα 50 φορτηγά κοστίζουν 20.000 ευρώ.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου