Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μητρόπουλος: Να είμαστε καθαροί να πούμε ότι θα εφαρμόσουμε Μνημόνιο



«Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι σε αυτήν τη φάση «πρέπει με εντιμότητα να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο».

Όπως περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις, στις 20 Φεβρουαρίου μάς δόθηκαν δύο επιλογές: «μνημόνιο ή ρήξη» και διευκρίνισε ότι «όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει σκληρά μέτρα, μέτρα που δεν έχει εφαρμόσει ποτέ κυβέρνηση Αριστεράς» συμπληρώνοντας:

«Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πει ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα».

Για το κατά πόσο εφόσον μία τέτοιου είδους συμφωνία φτάσει στη Βουλή, θα ψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  εξέφρασε τις αμφιβολίες του, ενώ δήλωσε ότι και ο ίδιος δεν σκοπεύει να ψηφίσει επώδυνα μέτρα. «Αυτό το οποίο συζητείται θα έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να το δεχτεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σημείωσε ότι «εάν βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων δεν ψηφίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο σύνθετο, γιατί το Κοινοβούλιο θα στείλει μήνυμα στο εξωτερικό».

Ο κ. Μητρόπουλος επανήλθε στο θέμα του περιεχομένου της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι «όποια συμφωνία επιτευχθεί, θα έχει όρο να εφαρμοστούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που περιέχονται στο μνημόνιο».

«Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση ότι θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι νόμοι του μνημονίου» επανέλαβε και διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει συμφωνία, η οποία θα είναι επώδυνη, άρα η κυβέρνηση θα εφαρμόσει επώδυνα μέτρα και οφείλει ο πρωθυπουργός να συζητήσει το τι και πώς θα το κάνει».


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου