Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Φαρμακεία: Κλειστά σήμερα Τετάρτη – Τους κορόιδεψε λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και χάνουν τζίρο 850 εκατ.ευρώ



Ο  τζίρος των 860 εκατ. ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένων και των βιταμινών και των συμπληρωμάτων διατροφής) αποτελεί μια καλή εξήγηση για το μεγάλο ενδιαφέρον των φαρμακοποιών να διατηρήσουν τα σκευάσματα αυτά αποκλειστικά στα φαρμακεία και να μην πωλούνται τα ΜΗΣΥΦΑ (ΜΗ ΣΥνταγογραφούμενα ΦΑρμακα) στα σούπερ μάρκετ.

Κλειστά θα παραμείνουν  τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία..

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, κάνει λόγο για “συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουμε εδώ και 5 χρόνια” και αναφέρει ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Αντιθέτως, όπως τονίζει, θα “αποβεί εις βάρος τους” καθώς, όπως υποστηρίζουν, “αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία”.

Οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ”


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου