Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης στην Zeit: Κάνει λάθη ο Σόιμπλε στην ανάλυση για Ελλάδα



"Είναι εξοργιστικό ότι στις διαπραγματεύσεις με τον Β. Σόιμπλε τα επιχειρήματα δεν έχουν περισσότερο βάρος από την ισχύ", τόνισε ο Έλληνας υπουργός.
Βαρουφάκης στην Zeit: Κάνει λάθη ο Σόιμπλε στην ανάλυση για Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λάθη στην ανάλυσή του για την Ελλάδα, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στην Die Zeit.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα σχετικά με το αν σε ό,τι αφορά την ανάλυσή του κάνει σφάλματα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε "ναι, κάνει". Ο Β. Σόιμπλε "εξισώνει τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις με τον ελληνικό λαό σαν αυτές να αντικατοπτρίζουν το χαρακτήρα όλων των Ελλήνων".

Ο Έλληνας υπουργός πρόσθεσε ότι ο Β. Σόιμπλε κάνει επίσης το λάθος να μην αναγνωρίζει "πόσο επωφελές θα ήταν για το μέσο Βορειοευρωπαίο να επιτευχθεί συμφωνία με ένα κίνημα σαν το ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα".

Όσον αφορά τις συζητήσεις με τον ομόλογό του, είπε "είναι εξοργιστικό το ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον σε ένα πλαίσιο όπου τα επιχειρήματα έχουν περισσότερο βάρος από την ισχύ", όπως αναφέρει στην προδημοσίευση η ιστοσελίδα της εφημερίδας, η οποία μάλιστα καταλήγει με το σχόλιο: Με άλλα λόγια, ο Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική δύναμη.


Πηγή : euro2day.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου