Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ο Βαρουφάκης κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει συμφωνία :«Εχω καταγράψει το Eurogroup της Ρίγας»Στον ισχυρισμό ότι έχει καταγράψει τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας τον περασμένο μήνα, αλλά για λόγους εμπιστευτικότητας δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της εγγραφής, προβαίνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε προς το περιοδικό των New York Times, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το Σάββατο.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται σε «φρενίτιδα κατηγοριών και ψεμμάτων» που έχουν δημοσιευθεί για εκείνη τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι δεν θεωρεί ότι αυτό έγινε με ευθύνη των δημοσιογράφων. «Φαίνεται σαν να υπήρχαν διαρροές εντός, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και το τι συνέβη. Ολα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με αποκάλεσαν με διάφορους χαρακτηρισμούς, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Επιτρέψτε μου να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα». Ο δημοσιογράφος που έχει συνομιλήσει με τον κ. Βαρουφάκη αναφέρει «είπε ότι έχει καταγράψει τη συνάντηση αλλά δεν μπορεί να δώσει το υλικό στη δημοσιότητα για λόγους εμπιστευτικότητας».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει, επίσης, ότι γνωρίζει πώς πρόκειται να φύγει αργά ή γρήγορα. «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ σε θέματα αρχής και λογικής», δηλώνει. Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, λέει (τον Μάρτιο, καθώς η συνέντευξη - αφιέρωμα ολοκληρώθηκε σε διαφορετικές φάσεις)  ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν δύο μήνες, ως αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης. Θεωρεί, ωστόσο, την επιδείνωση της οικονομίας ως επένδυση σε ένα καλύτερο μέλλον. «Και κάθε επένδυση εμπεριέχει βραχυπρόθεσμο κόστος», αναφέρει.


Πηγή : kathimerini.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου