Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΝΔ: Ευχόμαστε στην Ζ.Κωνσταντοπούλου «και εις ανώτερα»



Την έντονη αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. « Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και 'εις ανώτερα...» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 Αναλυτικά, ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε λόγο για «παρεμβάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου στο έργο της Αστυνομίας» και συνεχίζει:

«Αφού 'τακτοποίησε' τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας διά της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ' ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα.»

Η ΝΔ, κάνει λόγο για «πρωτοφανή δημόσια λεκτική επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ. που «δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει.»

«Η σημερινή αυταναγόρευσή της σε αστυνομικό όργανο, υποκαθιστώντας τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες και εντολές καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, δεν τιμά ούτε την κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των βουλευτών.

» Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και 'εις ανώτερα...» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου