Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Εκδικούνται τους υπαλλήλους που έμειναν στην ΝΕΡΙΤ και τους τελειώνουν



Στην απόφαση να αποκλειστούν από τον τηλεοπτικό αέρα  της νέας ΕΡΤ όλοι οι παρουσιαστές που δούλεψαν στην ΝΕΡΙΤ κατέληξε η  γενική συνέλευση των εργαζομένων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει εκδικητικό χαρακτήρα, λένε οι εμπνευστές της, απλώς σηματοδοτεί την απομάκρυνση της ΕΡΤ από όλα τα πρόσωπα που θυμίζουν το πρόσφατο παρελθόν της.

Ακούγεται καλό στη θεωρία, στην πράξη εντούτοις δε νομίζω πως υπάρχει αμφιβολία: Είναι ξεκάθαρα και εκδικητικό!

Και δείχνει ότι όσοι έμειναν εκτός ΝΕΡΙΤ και πάλεψαν για να ανοίξει εκ νέου η ΕΡΤ, δεν πρόκειται να συγχωρήσουν  εύκολα τους συναδέλφους τους που έκαναν το αντίθετο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το typologies.gr, μέσα από τις δεκάδες προτάσεις που ακούστηκαν για το νέο πρόγραμμα, ψηφίστηκε ένα κείμενο με τρία κεντρικά σημεία:

1. Τα τρία κανάλια να επαναλειτουργήσουν με την ονομασία ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 (και όχι ΕΤ-1, ΝΕΤ), καθώς το brand name ΕΡΤ και ΕΡΑ είναι αποτυπωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας και πρέπει να είναι ισχυρό, να αποτυπώνεται καθαρά και να προηγείται σε όλα τα Μέσα, ακόμα και στο ραδιόφωνο (π.χ., ΕΡΑ Κόσμος, ΕΡΑ Δεύτερο Πρόγραμμα κ.λπ.).

2. Τα δύο τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 να λειτουργήσουν με διαφορετική καθαρή ταυτότητα (program-id): Το ένα με αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα (ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές, info ντοκιμαντέρ κ.λπ.), το άλλο με αμιγώς ψυχαγωγικό χαρακτήρα (πολιτιστικές εκπομπές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικό πρόγραμμα κ.λπ.). Τα αθλητικά θα μοιράζονται και στα τρία κανάλια.

3. Να υπάρξουν οριζόντιες δομές, τόσο στην παραγωγή της ενημέρωσης όσο και στη διανομή της. Η ενημέρωση να παράγεται κεντρικά, ανεξαρτήτως του Μέσου που θα χρησιμοποιείται (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο).


Η κάλυψη του Μπαρτσελόνα – Μπάγερν

Μέχρι να τελειώσουν πάντως, οι παρουσιαστές της ΝΕΡΙΤ είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης 6/6, ο Βασίλης Μπακόπουλος θα περιγράψει τον μεγάλο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν. Στο στούντιο, για το pre και το after game θα βρίσκονται οι Ιωσήφ Νικολάου και Γιάννης Σαντοριναίος με καλεσμένο τον Άκη Ζήκο.



Πηγή: sdna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου