Τρίτη 5 Μαΐου 2015

«Στραβά μάτια» σε χιλιάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών



Οι αρχές σε μία πόλη της βόρειας Αγγλίας, όπου περίπου 1.400 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, είχαν ενημερωθεί μία δεκαετία προτού δημοσιοποιηθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου, σύμφωνα με

σημερινά δημοσιεύματα.

Τον περασμένο χρόνο, έρευνα αποκάλυψε ότι ένας υπερβολικά μεγάλος αριθμός παιδιών--ως επί το πλείστον κορίτσια, ακόμη και μόλις 11 ετών, που φιλοξενούνταν σε οικοτροφεία--είχαν απαχθεί, βιαστεί και υποστεί ξυλοδαρμό από συμμορίες, κυρίως Ασιατών, στο Ρόδερχαμ, σε μία περίοδο 16 ετών, μέχρι το 2013.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η αστυνομία και οι δημοτικές αρχές, παρότι διέθεταν αποδείξεις για κακοποιήσεις παιδιών, δεν ενήργησαν, εν μέρει από φόβο για να μη χαρακτηριστούν ρατσιστές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα, η εφημερίδα Sheffield Star έγραψε ότι η αναλύτρια, ειδική στη στρατηγική για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών δρ.  Άντζι Χολ, είχε περιγράψει σε δύο εκθέσεις της, το 2003 και το 2006, τη σοβαρότητα του προβλήματος της παιδικής εκμετάλλευσης και είχε επισημάνει το γεγονός ότι οι δράστες απολάμβαναν ατιμωρησία.

Η Χιλ δήλωσε στην εφημερίδα, η οποία εξασφάλισε τις εκθέσεις έπειτα από αίτημα με βάση τον «Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης», ότι η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις της και ότι ένας αξιωματικός της είχε απαντήσει πως προτεραιότητά τους ήταν οι ληστείες και οι κλοπές αυτοκινήτων.

«Είμαι τόσο αναστατωμένη και πολύ, πολύ οργισμένη--οι κακοποιήσεις θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος που έχει ενημερωθεί για πολυάριθμους βιασμούς παιδιών δεν ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε αυτό», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα.

Η Βρετανία έχει συγκλονιστεί από σκάνδαλα παιδικής κακοποίησης πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά η υπόθεση του Ρόδερχαμ είναι η πιο σοκαριστική.

Έπειτα από την αποκάλυψή της, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ζητήσει τη διενέργεια ευρείας κλίμακας έρευνας για τις κακοποιήσεις από τη δεκαετία του 1970 και για το αν οι πολιτικοί ή όσοι κατείχαν υψηλά δημόσια αξιώματα απέτυχαν να λάβουν μέτρα ή σκοπίμως συγκάλυψαν τα σκάνδαλα.

 Μετά την καταδικαστική έκθεση πέρυσι, ο Σον Ράιτ, ο εκλεγμένος Επίτροπος της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσιρ, παραιτήθηκε έπειτα από έντονες πιέσεις. Ο ίδιος είχε μάλιστα διατελέσει υπεύθυνος των υπηρεσιών παιδικής μέριμνας του Ρόδερχαμ για κάποιο από το διάστημα που σημειώθηκαν οι κακοποιήσεις.

 Η Αστυνομία του Νότιου Γιόρκσιρ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν σφάλματα κατά το παρελθόν και τόνισε ότι ο νέος Επίτροπος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή νέας έρευνας για το θέμα.



Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου