Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Κόκα, τιμή, Χρυσή Αυγή! Νέες αποκαλύψεις και εμπόριο ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική


Μπορεί από το βήμα της Βουλής να "φώναζε" ο Χρήστος Παππάς κατά της συγκέντρωσης υπέρ του... χασίς. Μπορεί βουλευτές και στελέχη να φωνάζουν υπέρ κάθε είδους "καθαρότητας" αλλά για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυτό που φαίνεται...

Κοκαΐνη, χασίς και άλλα ναρκωτικά φαίνεται πως καταναλώνουν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη δράση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, την ώρα που πολλά στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης, βγάζουν λόγους κατά των ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, την ώρα που ο χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς από το βήμα της Βουλής τα έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα με τους χρήστες κάνναβης με αφορμή το Athens Cannabis Protestival, στελέχη της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο λόγος αρχικά για τον βουλευτή Νίκο Μίχο που κατηγορείται για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του, εκτός από μαχαίρι και όπλα, εντοπίστηκε και ποσότητα χασίς. Ο βουλευτής τότε είχε ισχυριστεί πως τα ναρκωτικά δεν είναι δικά του και ότι άνηκαν στον... προηγούμενο ιδιοκτήτη, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ισχυρισμός του είναι αβάσιμος, καθώς σε τασάκι του σπιτιού του ήταν ακουμπισμένο σε περίοπτη θέση ένα μισοτελειωμένο τσιγαριλίκι, το οποίο είναι δύσκολο να άφησε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Παράλληλα, η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφίες - ντοκουμέντα, όπου απεικονίζονται δύο πρωτοπαλίκαρα του "Πυρήνα Νίκαιας" να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, με τον έναν εξ αυτών να κραδαίνει απειλητικά μαχαίρι τύπου ματσέτα. Ο ένας χρυσαυγίτης μάλιστα στη μία φωτογραφία ποζάρει με ύφος όψιμου γκάνγκτσερ, με ένα στριφτό τσιγάρο στο στόμα, γυαλιά ηλίου στο κεφάλι και μπουφάν μηχανής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Οι διάλογοι "φωτιά" και το εμπόριο στη Λατινική Αμερική

Στην υπόθεση των ναρκωτικών φέρεται να εμπλέκεται και ο υπαρχηγός του Πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος - Χρήστος Τσακανίκας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται δικογραφία υπόθεσης διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το "νούμερο 2" του Πυρήνα προέβαινε σε παράνομες πράξεις και αποτελούσε πελάτη σπείρας ναρκεμπόρων, που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική. Στους διαλόγους που συνοδεύουν τη δικογραφία της υπόθεσης για το διεθνές δίκτυο εισαγωγής 120 κιλών καθαρής κοκαΐνης στη χώρας έχει καταγραφεί ο Γιώργος- Χρήστος Τσακανίκας, καθώς έχει αγοράσει από τη σπείρα σε διάστημα μόλις δύο μηνών τουλάχιστον 7 γραμμάρια κόκας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επί ένα χρόνο είχαν ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και είχαν καταφέρει να "παγιδεύσουν" τα τηλέφωνα των μελών του κυκλώματος.

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, το οποίο κατά καιρούς έχει φωτογραφηθεί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη, είχε από τις 2 Απριλίου έως τις 31 Ιουνίου του 2013 επικοινωνίες με μέλος του κυκλώματος κοκαΐνης, προκειμένου να προμηθευτεί το ποσότητα του σκληρού ναρκωτικού. Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που "παγίδευσε" ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ για την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών από τον Αλβανό έμπορο, με τον οποίο είχε συναντηθεί δύο φορές στο σπίτι του και ο Γιώργος Τσακανίκας "βάπτιζε" την κόκα... εισιτήριο και σουβλάκια:

Ν.Α. Που είσαι σπίτι;
Τσακανίκας: Ναι
Ν.Α.: Α, ωραία. Σε κανά μισάωρο είναι καλά;
Τσακανίκας: Ναι, μωρε, ναι.
Ν.Α.: Εντάξει ε;
Τσακανίκας: Έλα, έλα, έγινε.
Ν.Α: Να σου πω...Τι να σου παραγγείλω;
Τσακανίκας: Ε, το κλασσικό.
Ν.Α.: Εντάξει έγινε φίλε, Ένα εισιτήριο, έγινε.

Το "πρωτοπαλίκαρο" του "πυρηνάρχη" Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, "καίγεται" και από την κατάθεση του Γιώργου Δήμου, ο οποίος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, καταγράφηκε να έχει επικοινωνήσει με πρωταγωνιστές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Αναφερόμενος στον Τσακανίκα είχε περιγράψει πρακτικές εκφοβισμούς σε βάρος του, ούτως ώστε να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

"Ήρθε με ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μία αδύνατη ξανθιά κοπέλα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μου είπε "έλα λίγο να μιλήσουμε" και συνέχισε "δώσε το τηλέφωνό σου". Του το έδωσα αμέσως διότι ήταν αγριεμένος και μάλιστα, όπως τον θυμήθηκα, ήταν ένα από τα άτομα της ομάδας με τα στρατιωτικά ρούχα. Το τηλέφωνο το κράτησε η κοπέλα. Ύστερα συνέχισε: Άκουσε να δεις, Δήμου, είσαι ο μόνος που πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά, θα πεις ότι ήσουν τυχαία στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ, και είδε φασαρία και πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά και του είπες "έλα γιατί γίνεται φασαρία". Άκου να δεις, πιο καλά να πας φυλακή εσύ, παρά να πιάσουν τον Πυρήνα Νίκαιας. Αν δεν πεις αυτά που σου λέω, να ξέρεις ότι θα σε κάνουμε να υποφέρεις μέχρι να σε σκοτώσουμε. Στο λέω να το καταλάβεις καλά, τους προδότες εμείς του σκοτώνουμε, κατάλαβες; Μην τυχόν πας στην Αστυνομία", κατέθεσε ο απόστρατος.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, συνεχίζοντας την κατάθεσή του ισχυρίστηκε πως τρεις συνεχόμενες ημέρες δεχόταν τηλεφωνήματα και αναπάντητες κλήσεις από τον αριθμό που είχε καλέσει ο Τσακανίκας και για να αποφύγει τα χειρότερα ο Γιώργος Δήμου κοιμόταν σε... παγκάκια στην Αθήνα και στον Πειραιά.


Πηγή: Το Έθνος της Κυριακής, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου