Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Το Μαξίμου ζυγίζει τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία πακέτο



Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εκτός της προσπάθειας για συμφωνία με τους δανειστές, αναζητείται κοινός τόπος και στο εσωκομματικό πεδίο μετά τη σκληρή ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και τις «προειδοποιητικές βολές» στελεχών.

«Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και φυσικά αυτή θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΚΟ μας και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 
Ο κ. Παπαδημούλης, όπως ανέφερε, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρωθυπουργό, αντάλλαξαν απόψεις και σημείωσε ότι το πλαίσιο των στόχων έχει περιγραφεί με απόλυτη σαφήνεια από τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του χθες το βράδυ.

Ερωτηθείς εάν θα τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την έγκριση ή όχι από τη Βουλή, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή προέχει να πετύχουμε και σύντομα την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Όλα τα άλλα θα κριθούν στην ώρα τους και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό».

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατά τη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση, κατηγορώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης.

«Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης» τονίζει σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Την ίδια ώρα, σε κυριακάτικη συνέντευξή του στην Kontranews ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημειώνει πως δεν θα υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας, γιατί οι βουλευτές μας δεν θα έχουν λόγο να μην υπερψηφίσουν» τη συμφωνία.

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίστηκαν το βράδυ της Κυριακής με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου