Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σλοβακία: «Η εισροή μεταναστών αυξάνει την τρομοκρατική απειλή»



Η Σλοβακία θα αντιταχθεί στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την μετεγκατάσταση των μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας της αύξησης της «τρομοκρατικής» απειλής, όπως δήλωσε την Τετάρτη στη Μπρατισλάβα ο πρωθυπουργός της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Ο βασικός κίνδυνος, που μας οδηγεί στο να αντιταχθούμε στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι ο κίνδυνος της εισροής ανθρώπων που δεν φθάνουν στην Ευρώπη προκειμένου να αναζητήσουν εργασία και μια καλύτερη ζωή, αλλά με στόχο να προωθήσουν την τρομοκρατία» επισήμανε ο Φίτσο ενώπιον του Τύπου.

Ο επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης σημείωσε επιπλέον ότι υφίστανται «πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές» μεταξύ των μεταναστών και των κατοίκων της Σλοβακίας.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους διάλυσης, δεν αποτελεί πλέον κράτος. Υπάρχουν πολλές κυβερνήσεις, γίνονται πόλεμοι, διαπράττονται δολοφονίες» συνέχισε ο ίδιος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από τα κράτη μέλη της ΕΕ να υποδεχθούν σε διάστημα 2 ετών 40.000 αιτούντων άσυλο από τη Συρία και την Ερυθραία που έχουν φθάσει στην Ελλάδα και την Ιταλία και τα κάλεσε να υποδεχθούν εντός του ίδιου διαστήματος 20.000 πρόσφυγες.

Η Σλοβακία θα πρέπει να υποδεχθεί συνολικά 1.104 ανθρώπους.

«Εμείς θα διαφωνήσουμε, αναζητώντας πάντα την καλύτερη λύση για όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές» τόνισε ο Φίτσο προτού προσθέτει ότι η χώρα του δεν θέλει να «αποποιηθεί τις ευθύνες της» και δεν «αμφισβητεί την αξία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».



Πηγή : real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου