Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πιθανή κλήση σε γνωστό εφοπλιστή και παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ..να καταθέσει για τους δύο τόνους ηρωίνης στο «Noor-1»



Προφυλακισθείς τον κατονόμασε ως αυτόν που τον έστειλε στο Ντουμπάι..

«Στο Ντουμπάι με έστειλε ένας εφοπλιστής (σ.σ. μνημονεύεται το όνομα πρόεδρου ΠΑΕ) προκειμένου να ασχοληθώ με πετρελαϊκές επιχειρήσεις».


Η αναφορά αυτή στην απολογία ενός 52χρονου επιχειρηματία που προφυλακίσθηκε προ μερικών ημερών για την εισαγωγή δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor-1» τον περασμένο Ιούνιο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση.

Με βάση αυτήν την αναφορά θεωρείται πλέον πιθανόν να κληθεί για να καταθέσει για την εν λόγω μεταφορα ηρωίνης ο γνωστός εφοπλιστής, ο οποίος βεβαίως αρνείται κάθε εμπλοκή.

Την ίδια ώρα στη δικογραφία της υπόθεσης έχουν ενταχθεί εκατονταδες σελίδες από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του προφυλακισθέντος 52χρονου την περίοδο 2012-2013 στο πλαίσιο της τότε έρευνας του δικαστικού λειτουργού κ. Αριστείδη Κορέα για τη δράση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συνομιλίες αυτές προκύπτουν σχέσεις του 52χρονου με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου που μετέφερε ηρωίνη. Μάλιστα σε μία από τις συνομιλίες ακούγεται να ζητά να μη φαίνεται το όνομά του στην ιδιοκτησία του «Noor-1».

Ο προφυλακισθείς επιχειρηματίας, που έχει διατελέσει και παράγοντας της ίδιας ΠΑΕ, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τον λόγο της παρουσίας του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απ' όπου ξεκίνησε το ταξίδι του το δεξαμενόπλοιο «Noor-1», αναφερθηκε σε εντολή του εφοπλιστή για να ασχοληθεί με την πετρελαική εταιρεία Apsko. Παράλληλα μνημόνευσε και το όνομα ενός αλλου ναυτικού που είχε σημαντική θέση στις επιχειρήσεις του ίδιου εφοπλιστή.

Σε κατάθεση που είχε δώσει ο 52χρονος επιχειρηματίας τον Νοέμβριο του 2014 -τότε είχε κληθεί ως μάρτυρας- δεν είχε αναφέρει ότι εκτελούσε εντολές του συγκεκριμένου εφοπλιστή και δημιουργούνται ερωτήματα για τη μεταβολή αυτή στις σχετικές αναφορές του.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας πριν από την απολογία και την προφυλάκισή του την προηγούμενη Δευτέρα είχε καταθέσει μηνύσεις εναντίον άλλων κατηγορουμένων που τον ενέπλεκαν στην υπόθεση. Ακόμη υποστήριξε ότι μία ναυτιλιακή εταιρεία που είχε δημιουργήσει στη Μέση Ανατολή και την έκλεισε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του φορτίου ηρωίνης δεν είχε καμιά δραστηριότητα αλλά και δεν είχε καμιά σχεση με τη χρηματοδότηση του φορτίου ηρωίνης.

Πηγή: tovima.gr


eglimatikotita.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου