Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τυνησία: Συνελήφθη και ο δεύτερος Μαροκινός για την επίθεση στο Μπαρντό



Ένας δεύτερος Μαροκινός, που καταζητούνταν ως ύποπτος για ανάμιξη στην αιματηρή επίθεση της 18ης Μαρτίου εναντίον του μουσείου Μπαρντό στην Τύνιδα, συνελήφθη στα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ύποπτος, ο οποίος ονομάζεται Νουρεντίν αλ-Νάιμπι, «συνελήφθη την Κυριακή στο συνοριακό φυλάκιο του Ρας Τζεντίρ ενώ επέστρεφε στην Τυνησία από τη Λιβύη», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι Αρούι.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος «είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο», ήταν αναμεμιγμένος «με έμμεσο τρόπο» στην επίθεση, όπως και ένας άλλος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στην Ιταλία, πρόσθεσε ο Αρούι χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον ρόλο που πιστεύεται πως είχε ο ύποπτος.

Είκοσι δύο άνθρωποι -21 ξένοι τουρίστες και ένας τυνήσιος αστυνομικός-- σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον του μουσείου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όμως η Τύνιδα την αποδίδει στον Λόκμαν Αμπού Σαχρ, έναν αλγερινό τζιχαντιστή που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και σκοτώθηκε στα τέλη Μαρτίου από τις τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως έχουν συλληφθεί περίπου 50 πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από δύο νεραρούς Τυνήσιους. Οι τυνησιακές αρχές είχαν εκδώσει επίσης διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο Μαροκινών και ενός Αλγερινού.

Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός νεαρού Μαροκινού που είχε φθάσει λαθραία στη χώρα τον Φεβρουάριο με πλοιάριο. Η σύλληψη έγινε βάσει αυτών των ενταλμάτων σύλληψης για ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης και συνωμοσία για τη διάπραξη επίθεσης.

Ο 22χρονος Αμπντελμαζίντ Τούιλ, «γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπντάλα», είχε συλληφθεί στο Γκατζάνο, κοντά στο Μιλάνο, στο διαμέρισμα όπου κατοικούν η μητέρα του και οι δύο αδελφοί του. Στις 22 Μαΐου ο νεαρός άνδρας, ο οποίος δηλώνει αθώος, αρνήθηκε να εκδοθεί στην Τυνησία.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου