Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Χάσαμε το πολυνομοσχέδιο, στοπ. Δεν θα παρουσιαστεί στο Euro Working Group



Μαρίνα Φούντα

Την ώρα που η συνεδρίαση του Euro Working Group βρίσκεται σε εξέλιξη η Κυβέρνηση αναζητά το χαμένο πολυνομοσχέδιο. Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Όλο το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων
Μαρίνα Φούντα

Σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση του πολυνομοσχεδίου έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί της Αθήνας να είναι πλήρως ποσοτικοποιημένο και κοστολογημένο, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Αυτός είναι και ο λόγος που το περιβόητο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει ακόμη οριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα κατάθεσής του στη Βουλή.

"Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή" ανέφεραν χαρακτηριστικά ανώτατες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Η συνεδρίαση του Euro Working Group έχει ήδη ξεκινήσει (από τις 15:30 ώρα Ελλάδας), ωστόσο το ελληνικό ζήτημα θα εξεταστεί στις 18:00.

Την ίδια ώρα θα συνεδριάσει εκ νέου και η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, η οποία θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις εργασίες του Euro Working Group.

Oι ζυμώσεις κορυφώνονται, προκειμένου η ελληνική πλευρά να είναι έτοιμη για την αυριανή συνεδρίαση του Brussels Group.

Την Πέμπτη συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί για την πορεία της διαπραγμάτευσης.



Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου