Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Δεν θα τα καταφέρει η Ελλάδα, χρειάζεται νέο δάνειο…


Να λοιπόν γιατί ο πρόεδρος του Eurogroup έχει βγάλει τα… δόντια του κατά της χώρας μας

Όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί εδώ και καιρό, τελικά δεν τα καταφέρνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Βλέπετε ο πρόεδρος του Eurogroup που πήρε τη συγκεκριμένη θέση με πιέσεις του ιδίου του Σόιμπλε, παίζει ανοιχτά το παιχνίδι της Γερμανίας.

Κρύφτηκε… αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί!

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό RTL, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να κρατηθεί εν ζωή, αν δεν λάβει περαιτέρω δάνεια…

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RTL, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είναι πως η πρόσφατη αλλαγή στη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας «δεν θα επιλύσει το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της. Χωρίς περαιτέρω δάνεια, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Πάντως, παραδέχθηκε πως μπορεί να αποδειχθεί βοηθητικό το γεγονός ότι οι Έλληνες όρισαν ένα πρόσωπο που θα έχουν επαφή στις διαπραγματεύσεις, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται πλέον στο περιθώριο.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Θα κοστίσει χρήματα, θα δημιουργούσε μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Ούτε οι Έλληνες έχουν αυτό το χρόνο».

Ο Ολλανδός υπουργός είπε ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει χαλαρώσει τα όρια που έχει θέσει στην ελληνική κυβέρνηση. Εξήγησε γιατί: «Η ελληνική κυβέρνηση τζόγαρε νομίζοντας πως αν διαπραγματευτεί μαζί, αυτομάτως η ΕΚΤ θα άνοιγε τα ταμεία της και θα χαλάρωνε τους κανόνες της. Αυτό που έγινε σαφές ξανά και ξανά είναι ότι όσο δεν υπάρχει μια ισχυρή συμφωνία με το Eurogroup, δεν θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην ΕΚΤ».


Πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου