Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν δύο άτομα με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών


Δύο διαδοχικές επιχειρήσεις στην πόλη της Κέρκυρας, πραγματοποίησαν στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του νησιού, στη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, 54 και 56 ετών, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 361 γραμμάρια ηρωίνης, 103,9 γραμμάρια κοκαΐνης, περισσότερο από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.210 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση ο 54χρονος εντοπίστηκε στην πόλη της Κέρκυρας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 361 γραμμαρίων, περισσότερο από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης σε συσκευασίες, κοκαΐνη βάρους 5,6 γραμμαρίων, ένα δενδρύλλιο κάνναβης καθώς και ναρκωτικά χάπια.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των 11.900 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία 56χρονου που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 98,3 γραμμαρίων, λευκή σκόνη βάρους 86,6 γραμμαρίων που χρησιμοποιείται για την πρόσμιξη της κοκαΐνης, καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 56χρονος είχε εισαγάγει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ανωτέρω ποσότητα κοκαΐνης από τη Βραζιλία στην Ελλάδα, με σκοπό να τη διακινήσει στην Κέρκυρα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου