Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μόνο με πιστωτική η χρεωστική κάρτα οι πληρωμές από 300 ευρώ!



Ακόμη και σχετικά μικρές συναλλαγές πλέον θα γίνονται με κάρτα και όχι με μετρητά. Παράλληλα σχεδιάζεται να επεκταθεί το σύστημα με μηχανήματα POS σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες με ακόμη και με φορητά μηχανήματα.
Ο στόχος είναι η εφορία να μπορέσει η εφορία να εντοπίσει όλες τις συναλλαγές κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων, τεχνικών κλπ) και το κράτος εκτός από τους υπόλοιπους φόρους να λαμβάνει άμεσα τον ΦΠΑ.
Για τον λόγο αυτό θα επεκταθεί, αρχικά πιλοτικά και στη συνέχεια κανονικά, το σύστημα των ειδικών τερματικών μηχανημάτων POS που είναι συνδεδεμένα με τις ΔΟΥ σε κάθε συναλλαγή. Μάλιστα προβλέπεται και η χρήση φορητών μηχανημάτων εκτός από εκείνα τα οποία θα είναι εγκατεστημένα στην έδρα του κάθε επαγγελματία και τα οποία θα έχουν μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.

Έτσι το κράτος θα έχει άμεση εικόνα σε πραγματικό χρόνο όλων των συναλλαγών.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει και την συμφωνία του πελάτη, ακριβώς όπως και στην περίπτωση της απόδειξης, ωστόσο ο κύκλος των εργασιών θα συνδυάζεται με άλλα στοιχεία όπως καταθέσεις και έξοδα του κάθε επαγγελματία και έτσι θα προκύπτει το “μαύρο χρήμα”.

Σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές όλα δείχνουν ότι η υποχρέωση για πληρωμές μόνο με κάρτες ή τραπεζική συναλλαγή, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο μέσω τράπεζας, θα επεκταθεί.

Αυτό θα γίνει με τη μείωση του ποσού που είναι σήμερα στα 1.500 ευρώ στα 500 ή ακόμη και σε συναλλαγές ακόμη και αξίας 200 ή 300 ευρώ.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου