Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τα στημένα του 2011 στην τελική ευθεία



Ο αντιεισαγγελέας, Παναγιώτης Πούλιος, ολοκλήρωσε την πρότασή του για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 σχετικά με το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.

Οι δικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα προχωρούν και πολλά μέτωπα είναι ανοικτά σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρα απ' αυτή της εγκληματικής οργάνωσης, που θα κορυφωθεί μετά τη Μ. Εβδομάδα, έχουμε και την περιβόητη των στημένων αγώνων του 2011, το επονομαζόμενο Koriopolis.

Η υπόθεση είχε ξεσπάσει μετά τις ποινικές διώξεις της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, και από τους 83 κατηγορούμενους θα είναι τουλάχιστον 160. Εν ολίγοις, από τις έρευνες που έχουν γίνει, ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί.

Σήμερα (6/4), ο αντιεισαγγελέας, Παναγιώτης Πούλιος, ολοκλήρωσε την πρότασή του για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες, κάτι που θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο θα πάει η πρόταση.

Εκείνο είναι που θα λάβει την απόφαση για τους παράγοντες, τους παίκτες, τους μάνατζερ και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους που θα δικαστούν ή θα απαλλαχθούν.

Πριν δυο χρόνια, είχαν καταδικαστεί οι Μάκης Ψωμιάδης, Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης, ενώ είχαν αθωωθεί οι Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Χριστοβασίλης, Γιάννης Παπακώστας, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Να πούμε ακόμα πως ορισμένα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ενώ η υπόθεση έχει καθυστερήσει, μιας και όλοι περίμεναν ότι τον Σεπτέμβρη του 2014 θα είχε ολοκληρωθεί. Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των κατηγορουμένων.


Πηγή : sport24.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου