Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η Κωνσταντοπούλου έβγαλε «άκυρο» τον συμβιβασμό με τη Siemens



«Ακυρος» είναι κατά την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στο οποίο έφτασε το ελληνικό κράτος με την Siemens για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων».

Κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το ζήτημα θα απασχολήσει την Επιτροπή.

«Η χώρα αυτή έχει υποφέρει από τη διασπάθιση τεράστιων πόρων σε αμοιβές διαφόρων τύπων συμβούλων, οι οποίοι συνήθως κατέληγαν στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από διαφόρων τύπων αξιώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.

«Υπήρχαν νομικοί σύμβουλοι που πληρώνονταν με 500 ευρώ την ώρα, παραπάνω απ’ ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, και το αποτέλεσμα των εργασιών αυτής της νομικής συμβουλής που είχε δυσθεώρητο κόστος, ήταν να υπογραφεί ένας άκυρος εξωδικαστικός συμβιβασμός που οδηγούσε στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από αξιώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον», πρόσθεσε με νόημα.

Ακόμη τόνισε ότι ο συμβιβασμός «πια βρίσκεται στο επίκεντρο της αμφισβήτησης και νομίζω ότι και οι αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου κατά της Siemens είναι ένα κομμάτι που πρέπει να συσχετισθεί και με την αποτίμηση του ποιο πραγματικά είναι το χρέος και ποια είναι τα δημόσια οικονομικά».

H Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε πως οι ειδικοί επιστήμονες εργάζονται αμισθί για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου