Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Wealth-X: Αυτοδημιούργητος και χωρίς πτυχίο ο κλασσικός δισεκατομμυριούχος


Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να μην είναι στα καλύτερά της ωστόσο, το 2014 προστέθηκαν 155 νέοι δισεκατομμυριούχοι, με αποτέλεσμα ο αριθμός να αγγίζει τώρα τους 2.325.

Πρόκειται για ένα άλμα 7% από το 2013, σύμφωνα με την εταιρεία Wealth-X και τη UBS.

Κάνοντας μια μικρογραφία του κλασσικού δισεκατομμυριούχου, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αυτός διαθέτει περιουσία περίπου 3,1 δισ. δολάρια και είναι 63 ετών.

Σχεδόν το 90% από αυτούς είναι παντρεμένοι, και κατά μέσο όρο, έχουν δύο παιδιά. Επιπλέον τους αρέσει να κάνουν παρέα με άλλους δισεκατομμυριούχους.

Είναι κυρίως άνδρες ενώ οι γυναίκες είναι μόλις 286 στο σύνολο.

Περίπου το 60% των ανδρών δισεκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ το 27% είναι εν μέρει αυτοδημιούργητοι. Στο γυναικείο φύλο τα πράγματα διαφέρουν αφού μόνο το 17% αυτών είναι αυτοδημιούργητες, ενώ το 65% έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους.

Το κλασσικό πρότυπο του δισεκατομμυριούχου κατέχει τέσσερα ακίνητα, κάθε αξίας κατά μέσο όρο 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου το 35% των δισεκατομμυριούχων έχουν τα δικά τους ιδιωτικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, και ένας στους τριάντα δισεκατομμυριούχους κατέχει μια αθλητική ομάδα ή ένα άλογο κούρσας.

Επιπλέον, δεν είναι όλοι οι δισεκατομμυριούχοι μορφωμένοι. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έκθεση, το 35% των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

Για όσους είχαν πάει στο κολέγιο, το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σχολείων με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχος να κατέχουν προπτυχιακό δίπλωμα.

Τέλος, όσον αφορά τις πόλεις που ζουν. Το 35% των δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι συγκεντρωμένοι σε 20 πόλεις, μόνο δύο εκ των οποίων βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρ 'όλα αυτά, οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 25% του συνολικού πληθυσμού παγκοσμίως.


Πηγή : newmoney.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου