Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Γαλλία: Ανήλικοι προφυλακίσθηκαν για τη βεβήλωση τάφων σε εβραϊκό κοιμητήριο


Πέντε ανήλικοι ηλικίας 15 έως 17 χρονών προφυλακίσθηκαν για τη βεβήλωση 250 τάφων σε εβραϊκό κοιμητήριο στην ανατολική Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εξ αυτών παραδόθηκε μόνος του σήμερα το πρωί. Και οι πέντε είναι κάτοικοι της περιοχής και δεν είχαν βεβαρυμένο παρελθόν. Ο εισαγγελέας της Σαβέρν χαρακτήρισε το περιστατικό το σοβαρότερο της τελευταίας 25ετίας, μετά τη βεβήλωση του εβραϊκού κοιμητηρίου του Καρπεντράς από σκίνχεντ το 1990.

Οι δράστες αναποδογύρισαν επιτύμβιες στήλες και ξεκόλλησαν κολώνες, ενώ κάποιο τάφοι ανοίχθηκαν χωρίς όμως να πειράξουν τις σορούς” είπε ο εισαγγελέας. Ζημιές υπέστη και το μνημείο που είναι αφιερωμένο στο θύματα του ολοκαυτώματος, και βρίσκεται στην είσοδο του νεκροταφείου.

Όπως είπε ο εισαγγελέας τα πέντε αγόρια είναι σοκαρισμένα από την εξέλιξη των γεγονότων και δεν περίμεναν ότι θα προφυλακιστούν.

Το περιστατικό, που έρχεται μετά τις επιθέσεις στην Κοπεγχάγη και πριν περίπου ένα μήνα στο Παρίσι, καταδίκασαν οι γαλλικές αρχές και η εβραϊκή κοινότητα.


Πηγή : megatv.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου