Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τέσσερις απλοί τρόποι να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας



Η αύξηση του μεταβολισμού είναι το “άγιο δισκοπότηρο” όλων των ανθρώπων που επιθυμούν να χάσουν σωματικό βάρος, αλλά ο ρυθμός με τον οποίο ο οργανισμός του καθενός καίει θερμίδες εξαρτάται από πολλά πράγματα.
Μερικοί άνθρωποι έχουν την τύχη να γεννιούνται με έναν πολύ γρήγορο μεταβολισμό. Οι άντρες τείνουν να καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Επίσης, για τους περισσότερους ανθρώπους ο μεταβολισμός μειώνεται σταδιακά μετά την ηλικία των 40 ετών.

Αν και δεν μπορείτε να... σταματήσετε τον χρόνο, υπάρχουν ορισμένοι απλοί τρόποι που μπορείτε να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας:

Αυξήστε την μυική σας μάζα


Το σώμα σας καίει συνεχώς θερμίδες, ακόμα και όταν δεν κάνετε τίποτα. Ο μεταβολικός σας ρυθμός σε κατάσταση ηρεμίας είναι πολύ υψηλότερο σε ανθρώπους με περισσότερους μυς. Κάθε κιλό μυός χρησιμοποιεί περίπου 6 θερμίδες την ημέρα μόνο για να συντηρηθεί, ενώ κάθε κιλό λίπους καίει μόνο 2 θερμίδες ημερησίως. Μπορεί αυτή η διαφορά να μοιάζει μικρή αλλά αρχίζει να φαίνεται με την πάροδο του χρόνου.

Πιείτε άφθονο νερό


Το σώμα σας χρειάζεται νερό για να επεξεργαστεί τις θερμίδες. Αν είστε ακόμη και ήπια αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί. Έρευνα έδειξε ότι οι ενήλικες που πίνουν οκτώ ή περισσότερα ποτήρια νερό την ημέρα καίνε περισσότερες θερμίδες από ό,τι εκείνοι που πίνουν τέσσερα ή λιγότερα. Για να παραμείνετε ενυδατωμένοι, πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα και σνακ. Επίσης, για σνακ προτιμήστε τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία περιέχουν νερό από μόνα τους.

Πιο συχνά, αλλά πιο μικρά γεύματα


Το να τρώτε πιο συχνά μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Όταν τρώτε μεγάλα γεύματα με πολλές ώρες διαφοράς μεταξύ τους, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται μεταξύ αυτών των γευμάτων. Έχοντας ένα μικρό γεύμα ή σνακ κάθε 3 με 4 ώρες κρατά το μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα, ώστε να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρκετές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά σνακ, καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα φαγητού στο κυρίως γεύμα τους.

Πείτε “ναι” στα πικάντικα


Οι πικάντικες τροφές, όπως οι καυτερές πιπεριές, περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες που μπορεί να δώσουν μια άμεση ώθηση στον μεταβολισμό σας. Προσπαθήστε να προσθέσετε ψιλοκομμένο κόκκινο ή πράσινο τσίλι στην συνταγή του γεύματός σας. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ουσιαστικά προσωρινό, αλλά αν τρώτε τα πικάντικες τροφές συχνά, τα οφέλη μπορούν να αυξηθούν.


Πηγή


ΝΔ: Έχασαν χρόνο, έχασαν ευκαιρίες και βρήκαν νέο πρόσχημα



Πραγματικός λόγος είναι η διαφωνία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τις «διαφωνίες ΕΕ-ΔΝΤ που εμποδίσουν τη συμφωνία». Η κυβέρνηση έχασε χρόνο, έχασε ευκαιρίες και βρήκε νέο πρόσχημα, για να μην φέρει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο, αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καραγκούνη:

«Η κυβέρνηση τώρα κατάλαβε ότι υπάρχουν διαφωνίες μέσα στην τρόικα, όταν αυτές υφίστανται εδώ και χρόνια.

» Η κυβέρνηση έχασε χρόνο, έχασε ευκαιρίες και βρήκε νέο πρόσχημα, για να μην φέρει προς ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο.

» Επικαλείται την εσωτερική διαφωνία μέσα στην τρόικα. Πραγματικός, όμως, λόγος είναι η εσωτερική διαφωνία μέσα στο κόμμα τους!

» Αλλά η αγωνία της Ελλάδας παραμένει και η οικονομική παράλυση συνεχίζεται λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης και να καταλάβει τι γίνεται και να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις.»


Newsroom ΔΟΛ


Εκδικούνται τους υπαλλήλους που έμειναν στην ΝΕΡΙΤ και τους τελειώνουν



Στην απόφαση να αποκλειστούν από τον τηλεοπτικό αέρα  της νέας ΕΡΤ όλοι οι παρουσιαστές που δούλεψαν στην ΝΕΡΙΤ κατέληξε η  γενική συνέλευση των εργαζομένων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει εκδικητικό χαρακτήρα, λένε οι εμπνευστές της, απλώς σηματοδοτεί την απομάκρυνση της ΕΡΤ από όλα τα πρόσωπα που θυμίζουν το πρόσφατο παρελθόν της.

Ακούγεται καλό στη θεωρία, στην πράξη εντούτοις δε νομίζω πως υπάρχει αμφιβολία: Είναι ξεκάθαρα και εκδικητικό!

Και δείχνει ότι όσοι έμειναν εκτός ΝΕΡΙΤ και πάλεψαν για να ανοίξει εκ νέου η ΕΡΤ, δεν πρόκειται να συγχωρήσουν  εύκολα τους συναδέλφους τους που έκαναν το αντίθετο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το typologies.gr, μέσα από τις δεκάδες προτάσεις που ακούστηκαν για το νέο πρόγραμμα, ψηφίστηκε ένα κείμενο με τρία κεντρικά σημεία:

1. Τα τρία κανάλια να επαναλειτουργήσουν με την ονομασία ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 (και όχι ΕΤ-1, ΝΕΤ), καθώς το brand name ΕΡΤ και ΕΡΑ είναι αποτυπωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας και πρέπει να είναι ισχυρό, να αποτυπώνεται καθαρά και να προηγείται σε όλα τα Μέσα, ακόμα και στο ραδιόφωνο (π.χ., ΕΡΑ Κόσμος, ΕΡΑ Δεύτερο Πρόγραμμα κ.λπ.).

2. Τα δύο τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 να λειτουργήσουν με διαφορετική καθαρή ταυτότητα (program-id): Το ένα με αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα (ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές, info ντοκιμαντέρ κ.λπ.), το άλλο με αμιγώς ψυχαγωγικό χαρακτήρα (πολιτιστικές εκπομπές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικό πρόγραμμα κ.λπ.). Τα αθλητικά θα μοιράζονται και στα τρία κανάλια.

3. Να υπάρξουν οριζόντιες δομές, τόσο στην παραγωγή της ενημέρωσης όσο και στη διανομή της. Η ενημέρωση να παράγεται κεντρικά, ανεξαρτήτως του Μέσου που θα χρησιμοποιείται (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο).


Η κάλυψη του Μπαρτσελόνα – Μπάγερν

Μέχρι να τελειώσουν πάντως, οι παρουσιαστές της ΝΕΡΙΤ είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης 6/6, ο Βασίλης Μπακόπουλος θα περιγράψει τον μεγάλο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν. Στο στούντιο, για το pre και το after game θα βρίσκονται οι Ιωσήφ Νικολάου και Γιάννης Σαντοριναίος με καλεσμένο τον Άκη Ζήκο.



Πηγή: sdna.gr


Πέντε χρόνια πριν MARFIN ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 3 νεκροί και δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη


Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τον εμπρησμό της Μαρφίν και τον θάνατο τριών ανθρώπων και ενός αγέννητου παιδιού.

5 Μαΐου του 2010, στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται μια μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά των μνημονίων και όπως γίνεται πάντα ομάδα αντιεξουσιαστών σπάει καίει και καταστρέφει τα πάντα, ειδικά εκείνη την ημέρα έχουν πυρποληθεί αρκετά μαγαζιά.



Η συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών αμαυρώθηκε από την δολοφονική ενέργεια ανεγκέφαλων κακοποιών δολοφόνων οι οποίοι πυρπόλησαν το υποκατάστημα της τράπεζας MARFIN που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος) και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών να χάσουν την ζωή τους.



Πέντε χρόνια αργότερα και δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί καθώς η δίκη των δυο κατηγορουμένων που φέρονται ότι εμπλέκονται στην εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Μαρφίν στη Σταδίου έχει αναβληθεί για τις 21 Σεπτεμβρίου 2015. 


Πανούσης: «Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές..Σύντομα θα έχουμε το θάνατο του δράστη του φόνου της Άννυ»


Σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού.
«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά.
Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά.                  

Πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του - δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης αναφερόμενος στο έγκλημα με την μικρή Άννυ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις» τόνισε.

Αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα ο κ. Πανούσης εξήγησε ότι: «Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».

Αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε:

«Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές», υπογραμμίζοντας ότι συνήθως ο δράστης είτε αυτοκτονεί είτε έχει κάποιον βίαιο θάνατο»

«Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες…

Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών.

Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη».

«Σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».


Πηγή : eglimatikotita.gr


Καταγγελίες «φωτιά» Βαρβιτσιώτη για «Πρώτη φορά Αριστερά» με διορισμό συγγενών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ


Σε όργιο διορισμών συγγενών, φίλων και «ημετέρων» μετατράπηκε το «Πρώτη φορά Αριστερά» σύμφωνα με τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος από το βήμα της Ολομέλειας διάβασε ένα μακροσκελή κατάλογο ονομάτων και των θέσεων στην δημόσια διοίκηση που κατέλαβαν αμέσως μετά τις εκλογές.


Στο πλαίσιο της συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης» υπενθύμιζε τα λόγια του κ. Αλέξη Τσίπρα:

«Η παρακαταθήκη που άφησε η Μεταπολίτευση και ο δικομματισμός της περιόδου αυτής είναι γνωστή σε όλους. Το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία, ο νεποτισμός, οι πολιτικές επιλογές χωρίς ενδοιασμό κυριάρχησαν στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τελειώνουν» για να αναρωτηθεί «Τελειώνουν; Άραγε, τελειώνουν;

«Πρώτη φορά Αριστερά», λέγατε, ότι τελειώνουν, όταν μέσα σε ενενήντα μέρες έχετε κάνει όργιο τοποθετήσεων και διορισμών συγγενών και φίλων, «ημετέρων» και ανθρώπων που υπηρετούσαν σε άλλα κόμματα και ήρθαν παραμονές των εκλογών να σας συνδράμουν;».

Ενώ συνέχισε διαβάζοντας όλους τους διορισμούς των τελευταίων μηνών:

«Ξεκινώ.
- Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών διορίστηκε ο πρώτος ξάδελφος του Πρωθυπουργού κ. Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του Πρωθυπουργού και αρθρογράφος στην ΑΥΓΗ.

- Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού τοποθέτησε Ειδικό Σύμβουλο επί πολιτικών θεμάτων τον αδερφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει τη σχέση της με τα ΜΜΕ.

- Ένα άλλο ανδρόγυνο, πέρα από το γνωστό υπουργικό Δρίτσα-Χριστοδουλοπούλου, εντοπίζεται στην Κυβέρνηση, καθώς Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο κ. Παπαϊωάννου, του οποίου η σύζυγος, η κυρία Παπανταλέων, είναι ειδική συνεργάτιδα του Υπουργού Δικαιοσύνης.

- Ο Υπουργός Πολιτισμού τοποθέτησε σύμβουλό του τον αδερφό της κυρίας Ρένας Δούρου, τον κ. Παναγιώτη Δούρο. Ο σύντροφος της Περιφερειάρχη, της κυρίας Δούρου, Γιάννης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.

- Ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος τοποθέτησε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος και τόσα έχουν ακουστεί, όχι μόνο ένα κομματικό στέλεχος, αλλά και σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, την κυρία Καμτσίδου.

- Επιπλέον, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ευάγγελος Καλπαδάκης είναι ανιψιός της συζύγου του Υπουργού Εσωτερικών, του κ. Βούτση και ο αδερφός του είναι επικεφαλής του Γραφείου του κ. Δραγασάκη.

- Ο Θόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού των Εξωτερικών.

- Βεβαίως, η κυρία Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι για τις προμήθειες του τομέα υγείας και βεβαίως, η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, η κυρία Χρυσοβελώνη, διόρισε στο Γραφείο του κ. Καμμένου τόσο την κόρη της όσο και τη γραμματέα της.

Αυτά, όμως, είναι τα οικογενειακά ρουσφέτια. Γιατί τα πολλά είναι τα κομματικά ρουσφέτια.

- Ο κ. Ρωμανιάς, στέλεχος των ΑΝΕΛ, είναι Γενικός Γραμματέας. Σας είπα ότι ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
- Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας ανέλαβε ο κ. Μανουσάκης, πρώην Διευθυντής του κ. Σταθάκη. Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο κ. Παπαδεράκης, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

- Βεβαίως, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου ανέλαβε ο κ. Βερναρδάκης, συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην Αντιπολίτευση.

- Ο κ. Κοκκινάκης -εφόσον δεν έχετε σχέση και με το ΠΑΣΟΚ και με την παλιά Μεταπολίτευση- προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει γίνει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

- Αντίστοιχη θέση διεκδικεί και ο κ. Βουδούρης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, για τον ΕΟΠΥΥ.

- Ο κ. Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.

- Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο κ. Λιάκος, ο οποίος ήταν από τους συγγραφείς του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ο κ. Κουράκης διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή -γιατί φτιάξαμε και Αναπληρωτές Γενικούς Γραμματείς, δεν μας έφταναν οι Γενικοί Γραμματείς- τον μέχρι τότε Διευθυντή του Γραφείου του, τον κ. Πιλάλη.

- Ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε από το ΠΑΣΟΚ και από το στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου την κυρία Παναρίτη, πρώην Υπουργό Επικρατείας.

- Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ορίστηκε η κυρία Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ο κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

- Ο κ. Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.

- Η κυρία Κουτσούρη, επίσης στέλεχός σας, ανέλαβε Γενική Γραμματέας Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.

- Η κυρία Χαλκιά, ένα από τα τριάντα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό, διορίστηκε τώρα Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.

- Βεβαίως, ο φίλτατος κ. Τσουκαλάς, πρώην Βουλευτής σας, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με συνδικαλιστική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, καμία σχέση με το δημόσιο, αλλά δεν πειράζει.

- Ο πρώην Βουλευτής και σημαίνον στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Γιαννέλης, έγινε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου.

- Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανέλαβε ο κ. Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ.

- Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως τοποθετήθηκε ο κ. Αναγνωστάκης, πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής της.

- Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο κ. Πουλάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

- Στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο κ. Μαυρόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

- Ο κ. Καρβούνης τοποθετήθηκε Διευθυντής στη 2η ΥΠΕ…»


Πηγή : protothema.gr


«Στραβά μάτια» σε χιλιάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών



Οι αρχές σε μία πόλη της βόρειας Αγγλίας, όπου περίπου 1.400 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, είχαν ενημερωθεί μία δεκαετία προτού δημοσιοποιηθούν οι διαστάσεις του σκανδάλου, σύμφωνα με

σημερινά δημοσιεύματα.

Τον περασμένο χρόνο, έρευνα αποκάλυψε ότι ένας υπερβολικά μεγάλος αριθμός παιδιών--ως επί το πλείστον κορίτσια, ακόμη και μόλις 11 ετών, που φιλοξενούνταν σε οικοτροφεία--είχαν απαχθεί, βιαστεί και υποστεί ξυλοδαρμό από συμμορίες, κυρίως Ασιατών, στο Ρόδερχαμ, σε μία περίοδο 16 ετών, μέχρι το 2013.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η αστυνομία και οι δημοτικές αρχές, παρότι διέθεταν αποδείξεις για κακοποιήσεις παιδιών, δεν ενήργησαν, εν μέρει από φόβο για να μη χαρακτηριστούν ρατσιστές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα, η εφημερίδα Sheffield Star έγραψε ότι η αναλύτρια, ειδική στη στρατηγική για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών δρ.  Άντζι Χολ, είχε περιγράψει σε δύο εκθέσεις της, το 2003 και το 2006, τη σοβαρότητα του προβλήματος της παιδικής εκμετάλλευσης και είχε επισημάνει το γεγονός ότι οι δράστες απολάμβαναν ατιμωρησία.

Η Χιλ δήλωσε στην εφημερίδα, η οποία εξασφάλισε τις εκθέσεις έπειτα από αίτημα με βάση τον «Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης», ότι η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις της και ότι ένας αξιωματικός της είχε απαντήσει πως προτεραιότητά τους ήταν οι ληστείες και οι κλοπές αυτοκινήτων.

«Είμαι τόσο αναστατωμένη και πολύ, πολύ οργισμένη--οι κακοποιήσεις θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος που έχει ενημερωθεί για πολυάριθμους βιασμούς παιδιών δεν ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε αυτό», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα.

Η Βρετανία έχει συγκλονιστεί από σκάνδαλα παιδικής κακοποίησης πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά η υπόθεση του Ρόδερχαμ είναι η πιο σοκαριστική.

Έπειτα από την αποκάλυψή της, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ζητήσει τη διενέργεια ευρείας κλίμακας έρευνας για τις κακοποιήσεις από τη δεκαετία του 1970 και για το αν οι πολιτικοί ή όσοι κατείχαν υψηλά δημόσια αξιώματα απέτυχαν να λάβουν μέτρα ή σκοπίμως συγκάλυψαν τα σκάνδαλα.

 Μετά την καταδικαστική έκθεση πέρυσι, ο Σον Ράιτ, ο εκλεγμένος Επίτροπος της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσιρ, παραιτήθηκε έπειτα από έντονες πιέσεις. Ο ίδιος είχε μάλιστα διατελέσει υπεύθυνος των υπηρεσιών παιδικής μέριμνας του Ρόδερχαμ για κάποιο από το διάστημα που σημειώθηκαν οι κακοποιήσεις.

 Η Αστυνομία του Νότιου Γιόρκσιρ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν σφάλματα κατά το παρελθόν και τόνισε ότι ο νέος Επίτροπος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή νέας έρευνας για το θέμα.



Πηγή : antenna.gr


Οι 7 υποθέσεις άγριας δολοφονίας παιδιών από τους γονείς τους, που σόκαραν την ελληνική κοινωνία



Η αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης Άννυ δυστυχώς δεν είναι η πρώτη που προκαλεί αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη είτε εξαιτίας των ανατριχιαστικών λεπτομερειών του εγκλήματος, είτε εξαιτίας του φερόμενου θύτη, που όπως φαίνεται δεν είναι άλλος από τον ίδιο το γονιό της.

Παιδοκτονίες, έχουν καταγραφεί αρκετές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και κάποιες εξ αυτών ήταν πραγματικά σοκαριστικές.

1972: Θύματα δύο ανήλικα παιδιά, η μητέρα τους και η γιαγιά τους

Στις 5 Ιανουαρίου του 1972 ξέσπασε  φωτιά σε μονοκατοικία της 28ης Οκτωβρίου στα Βριλήσσια. Θύματα η  Αντιγόνη Μάρκου και τα δύο ανήλικα εγγόνια της. Η κόρη της Βασιλική, κρατήθηκε στη ζωή για μερικές ώρες μόνο για να αποκαλύψει το δράστη της δολοφονίας. Η γυναίκα δήλωσε πως είδε τον άνδρα της, Βασίλη Λυμπέρη να περιλούζει με βενζίνη όλο το σπίτι και να την απειλεί πως ήρθε η ώρα να πληρώσει για όλα. Η γυναίκα ανέφερε πως την άρπαξε και την πέταξε στις φλόγες.

Ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν σε διάσταση από τη γυναίκα του, αρχικά έδειχνε συντετριμμένος  από το τετραπλό φονικό αλλά όταν έφτασε στο παλιό του σπίτι ο κόσμος προσπάθησε να τον λιντσάρει.

Παραδέχθηκε την ενοχή του και υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να βλάψει τα δύο του παιδιά αλλά την πεθερά του που, όπως υποστήριζε, ήταν η αιτία για την αρνητική τροπή της σχέσης με τη γυναικά του.

Ο Λυμπέρης είχε δύο συνεργούς, καταδικάστηκε σε θάνατο και είναι ο τελευταίος θανατοποινίτης, η ποινή του οποίου εκτελέστηκε  στις 25 Αυγούστου του 1972.

1993: Θύμα, 6χρονο αγόρι

Η στυγερή δολοφονία έλαβε χώρα στην Ερμιόνη στις 31 Δεκεμβρίου 1993. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο 6χρονος Νίκος Δουρής δεν επέστρεψε στο σπίτι του και οι γονείς του Γεωργία και Μανώλης ενημέρωσαν την αστυνομία για την εξαφάνισή τους γιου τους.

Το αγοράκι βρέθηκε νεκρό και κακοποιημένο σεξουαλικά. Τελικά ο πατέρας του εξαφανισμένου παιδιού και ένα από τα έξι αδέρφια του μικρού, βρήκαν το άψυχο κορμί του στον μαντρότοιχο μιας αλάνας, κοντά στο σπίτι της οικογένειας. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως το παιδί πέθανε από ασφυξία, καθώς ο δράστης του είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα. Πριν του πάρει όμως τη ζωή, το είχε βιάσει. Ο πατέρας θρηνούσε απαρηγόρητος και ζητούσε να βρεθεί ο δολοφόνος του γιου του, ενώ ορκιζόταν να πάρει εκδίκηση.

Η αστυνομία όμως δεν έχει πειστεί αφού ο Μανώλης Δουρής κατά την κατάθεσή του, έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά ομολόγησε: «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε».

Καταδικάστηκε σε ισόβια αλλά δεν εξέτισε παρά μόνο δυο χρόνια της ποινής του αφού βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στις φυλακές Τριπόλεως. Το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί πως είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενούς του σε όποια φυλακή και αν κρατείτο.

1994: Θύμα, 16χρονος έφηβος

Τον Σεπτέμβριο του 1994, ο Νικόλαος Δημόπουλος σκοτώνει με τσεκούρι τον 16χρονο γιο του, την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι τους στη Λευκάδα Φθιώτιδας. Οι αρχές ανέφεραν πως ο δράστης προέβη στην αποτρόπαια αυτή πράξη επειδή ο γιος του, του έκανε διαρκώς παρατηρήσεις επειδή έπινε, μεθούσε και γινόταν κακότροπος. Καταδικάστηκε σε ισόβια αλλά ο Δημόπουλος αρνήθηκε να απολογηθεί και να μιλήσει για την πράξη του.

1996: Θύμα, νεαρός άνδρας

Η παιδοκτονία τελέστηκε στις 7 Ιουλίου του 1996, όταν ο 54χρονος μηχανολόγος και επιχειρηματίας Απόστολος Κοσμάς σκότωσε επίσης με τσεκούρι τον πρωτότοκο γιο του την ώρα που εκείνος κοιμόταν. Ακολούθως μετέφερε το πτώμα σε εξοχικό σπίτι της οικογένειας και του έβαλε φωτιά. Για να είναι σίγουρος όμως πως δεν θα άφηνε κανένα ίχνος πίσω του, προχώρησε και στον τεμαχισμό της σορού με ένα πριόνι. Συνελήφθη τη στιγμή που έβαζε τα τεμαχισμένα μέλη του γιου του σε σακούλες σκουπιδιών.

Η οικογενειακή τραγωδία βέβαια είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου. Ο πατέρας του όμως δεν ήθελε να του κάνει εισαγωγή σε ψυχιατρείο, δεν το άντεχε, αλλά και ο γιος του αρνείτο να λάβει φαρμακευτική αγωγή. Επέλεξε λοιπόν να βάλει μόνος του ένα τέλος στις δύσκολες στιγμές που βίωνε η οικογένεια.

Αν και καταδικάστηκε σε 15ετή ποινή κάθειρξης, δεν την εξέτισε αφού πέθανε λίγο μετά τη δίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της έδρας που του αναγνώρισε ελαφρυντικά, η σύζυγος και ο δεύτερος γιος του τον υπερασπίστηκαν ενώ και η κοινή γνώμη επέδειξε συμπόνοια, κάτι που σπάνια συμβαίνει σε περιπτώσεις παιδοκτονίας.

1997. Θύμα, 22χρονη έγκυος

Ήταν Φεβρουάριος του ’97, όταν η 48χρονη τότε Παναγιώτα Τσιφρικά, φέρεται να δηλητηρίασε την κόρη της Κωνσταντίνα, 22 ετών και έγκυος 9 μηνών στο πρώτο της παιδί. Το «έγκλημα» της νεαρής γυναίκας ήταν πως θα αποκτούσε παιδί εκτός γάμου.

Ο θάνατος της νεαρής σόκαρε το πανελλήνιο όπως και η φερόμενη ως ομολογία της μητέρας της: «Η Κωστούλα με ξεφτίλισε. Έπρεπε να ξεπλύνω την ντροπή και ζητώ η κοινωνία και ο Θεός να με συγχωρήσουν».

Το Κακουργιοδικείο Ζακύνθου την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να γίνει η δίκη της στο Εφετείο όπου υποστήριξε πως ουδέποτε ομολόγησε το φονικό. Ισχυρίστηκε δε πως η κόρη της, αυτοκτόνησε.

1999. Θύματα, τρία ανήλικα παιδιά

O Κώστας Mεταξάκης, ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα με την οποία είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Το ζευγάρι τσακωνόταν συχνά και έτσι η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι. Ο Μεταξάκης όμως τον Ιούνιο του 1999, απήγαγε τα παιδιά του νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα την πείσει να γυρίσει κοντά του. Ηρέμησε αλλά δεν εγκατέλειψε το σχέδιο του. Τελικά στις 20 Σεπτεμβρίου 1999, πήρε με το αυτοκίνητο του τη 12χρονη κόρη του και τους τρεις γιου τους 10 και 4 ετών και το δίχρονο αβάπτιστο «βενιαμίν» της οικογένειας για να τα πάει βόλτα. Τα οδήγησε στον Αλμυρό ποταμό και έπνιξε τα τρία αγόρια. Το κορίτσι το εγκατέλειψε στη μέση του δρόμου. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τρις ισόβια.

2014: Θύμα, νήπιο 3 ετών

Τον περασμένο Οκτώβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης αποκαλύπτεται η υπόθεση της κακοποίησης και τελικά δολοφονίας ενός 3χρονου αγοριού, με φερόμενους δράστες τους γονείς του οι οποίοι κατηγορήθηκαν πως του στέρησαν τη ζωή περιλούζοντας το με βραστό νερό.

Στο δε άψυχο κορμί του νηπίου βρέθηκαν και παλαιότερες κακώσεις, εγκαύματα, νυχιές και χτυπήματα από βέργα. Το αγοράκι είχε υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 70% του σώματος του. Η 19χρονη μητέρα, φέρεται να ισχυρίστηκε πως όντως έριχνε καυτό νερό στο παιδί προκειμένου να το βοηθήσει να ενεργηθεί ενώ ο 29χρονος πατέρας υποστήριξε πως το αγοράκι σκόνταψε πάνω σε έναν κουβά με καυτό νερό.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Η Αν. Υπ. μετανάστευσης Χριστοδουλοπούλου προκαλεί και πάλι θέλει προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς


Τελικά οι μετανάστες δεν εξαφανίζονται από την Ελλάδα, όπως είχε δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και τώρα πλέον βλέπει τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι δομές από την αθρόα μεταναστευτική εισροή στη χώρα.

Αυτή τη φορά όμως η αναπληρώτρια υπουργός και πάλι προκάλεσε λέγοντας πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την ψήφιση των δύο διατάξεων και της τροπολογίας που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Αυτές όμως οι διατάξεις προβλέπουν παράκαμψη των διαγωνιστικών διαδικασιών, ώστε να γίνουν οι έκτακτες προσλήψεις προσωπικού, αλλά και οι μετακινήσεις δημοτικών αστυνομικών.

Ουδείς όμως και ούτε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν μας εξηγεί πως θα αποφευχθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος και παλαιότερων κυβερνήσεων, να προσλαμβάνονται για έκτακτες περιπτώσεις τα λεγόμενα "δικά μας παιδιά".

Ωστόσο, η κα Χριστοδουλοπούλου κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως δεν έκανε τίποτα για να απορροφηθούν τα κοινοτικά κονδύλια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες μεταναστευτικές ροές.


Πηγή : newsit.gr


Ζαν Μαρί Λεπέν: Ντρέπομαι για την κόρη μου, δεν θέλω να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας


Φουντώνει ο πόλεμος των Λεπέν στους κόλπους του γαλλικού Εθνικού Μετώπου (FN). Ο ιδρυτής του κόμματος, Ζαν Μαρί καταφέρθηκε εναντίον της κόρης του Μαρίν (με την πιο ήπια γραμμή της οποίας διαφωνεί) λέγοντας ότι ''ντρέπεται'' που φέρει το όνομά του, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο εκλογής της στην προεδρία της χώρας το 2017. Το FN τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν εκφράζει την αντίθεσή του "επί του παρόντος" σε μια άνοδο στη γαλλική προεδρία της κόρης του Μαρίν, νυν επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (FN), το εκτελεστικό γραφείο του οποίου μόλις τον "έθεσε σε διαθεσιμότητα" χωρίς να προχωρήσει σε διαγραφή.

"Αν τέτοιες ηθικές αρχές ηγούνταν του γαλλικού κράτους, αυτό θα ήταν σκανδαλώδες", μετά την "προδοσία" της, δήλωσε ο ιδρυτής του FN σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

O Ζαν-Μαρί Λεπέν επιθυμεί τη νίκη της Μαρίν στις προεδρικές εκλογές του 2017; "Επί του παρόντος, όχι".

Ο 86χρονος ευρωβουλευτής κρίνει την 46χρονη κόρη του "λίγο χειρότερη" από τα κυβερνητικά κόμματα, το δεξιό UMP και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, "γιατί ο αντίπαλος σας πολεμά κατά μέτωπο, αυτή σας πολεμά πισώπλατα". Πρόσθεσε ότι ελπίζει η κόρη του να παντρευτεί σύντομα, ώστε να αλλάξει επώνυμο, γιατί ''ντρέπεται'' που φέρει το όνομά του.

Συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου το 1972, ο Λεπέν ηγείτο του κόμματος αυτού έως το 2011, όταν στη συνέχεια η μικρότερη κόρη του Μαρίν ανέλαβε τα ηνία.

Έκτοτε, η Μαρίν Λεπέν έχει αρχίσει μία επιχείρηση "αποδαιμονοποίησης" προσπαθώντας να αποτινάξει τους χαρακτηρισμούς του "ξενοφοβικού" και "αντισημιτικού" για το κόμμα της, κρατώντας επίσημα απόσταση από νεοναζιστικά κινήματα, προκειμένου να κερδίσει την εξουσία. Αυτή η τακτική τής έδωσε τη
δυνατότητα να έχει εκλογικές επιτυχίες και να επαναλαμβάνει ότι έχει πιθανότητες να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές το 2017.

Αντίθετος με τη στρατηγική αυτή, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν προκάλεσε ένα διαζύγιο μεταξύ τους πριν από ένα μήνα, επαναλαμβάνοντας στις αρχές Απριλίου ότι οι ναζιστικοί θάλαμοι αερίων δεν ήταν παρά μια "λεπτομέρεια" του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωση που είχε διατυπώσει και στο παρελθόν, για την οποία έχει καταδικασθεί πολλές φορές, ενώ στη συνέχεια ενέτεινε τις προκλήσεις του.

Χθες, το ανώτατο όργανο του Εθνικού Μετώπου, το εκτελεστικό γραφείο, συνεδρίασε και με επτά ψήφους κατά έναντι μίας υπέρ αποφάσισε της αναστολής της κομματικής ταυτότητας του Λεπέν. Αποφάσισε επίσης να συγκαλέσει σε τρεις μήνες "έκτακτη γενική συνέλευση" προκειμένου να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος και να καταργήσει τον ρόλο του επίτιμου προέδρου, τον οποίο κατέχει σήμερα ο Ζαν-Μαρί
Λεπέν.

Σε άλλη συνέντευξη που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC, ο Λεπέν εξαπολύει επίθεση κατά του εκτελεστικού γραφείου, βλέποντας σε αυτό "μια συνέλευση εξαγορασμένων, αυλικών, ένα εκτελεστικό απόσπασμα, μαζί με επτά μισθοφόρους".


Πηγή : ethnos.gr


Βούτσης: Σχέδιο της κυβέρνησης μετεγκατάστασης των Ρομά σε μεγάλες αστικές περιοχές ! Βοήθεια μας!!



Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ελλήνων τσιγγάνων αναζητεί η κυβέρνηση.

 Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προτίθεται να θέσει σε λειτουργία σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά σε χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

 Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη».

 Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ο υπουργός, είναι η σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, στα οποία, εκτός από τη στέγαση, περιλαμβάνονται η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και η δημοτολογική κατάστασή τους.

 Ο κ. Βούτσης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μουτούμα Ρουτίρε, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες για να αξιολογήσει την κατάσταση σε σχέση με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.



Πηγή : tanea.gr


Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο - Φόβοι για 40 μετανάστες νεκρούς


Δεκάδες μετανάστες φέρονται να πνίγηκαν, όταν ακόμα ένα πλοίο με μετανάστες επιχείρησε να φτάσει στις ακτές της νότιας Ιταλίας με αφετηρία τη Λιβύη.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 40, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση Save The Children, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την οργάνωση, επιζώντες της νέας ναυτικής τραγωδίας που έφτασαν στην Κατάνια, δήλωσαν στις υπηρεσίες αρωγής ότι δεκάδες από τους συνταξιδιώτες τους έπεσαν από το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν και πιθανώς να πνίγηκαν.

Η Τζιοβάνα ντι Μπενεντέτο της οργάνωσης δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό εάν και πόσα άτομα πέθαναν. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι μαρτυρίες επιζώντων που έφτασαν στην ακτή αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα και δεν γνώριζαν κολύμπι.

Το περιστατικό εκτιμάται ότι σημειώθηκε την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λιβύη και την Σικελία, όταν ένα εμπορικό πλοίο προσέγγισε το φουσκωτό, προκειμένου να σώσει τους μετανάστες.



Πηγή


Πυροσβεστική με ωράριο 7-3 στην καρδιά του καλοκαιριού!



Τον κίνδυνο να εργάζεται με ωράριο 7 το πρωί με 3 το μεσημέρι καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα πυρόσβεσης!

Οπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, Γιάννης Σταμούλης, το διαθέσιμο προσωπικό δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και με τα οχήματα και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, λόγω της ελλιπούς συντήρησής τους ή της έλλειψης καυσίμων.
Σύμφωνα με τον Γ. Σταμούλη, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, λόγω των καιρικών συνθηκών, της πυκνής βλάστησης και της αδυναμίας των δήμων να προβούν σε καθαρισμούς οικοπέδων, λόγω της έλλειψης κονδυλίων.


Πηγή : imerisia.gr


Στις φυλακές Κέρκυρας τελικά το κτήνος παιδοκτόνος


Στις φυλακές της Κέρκυρας θα μεταφερθεί ο 27χρονος παιδοκτόνος μετά από συνεννόηση των εισαγγελικών αρχών με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν να μεταφερθεί στις φυλακές Τρικάλων.
Ήδη έχει ετοιμαστεί κελί όπου θα κρατηθεί μόνος του για να μην έχει επαφή με άλλους κρατουμένους για λόγους ασφαλείας.

Η μεταγωγή του αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη και μέχρι τότε θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ.
Ο 27χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στη 10η τακτική ανακρίτρια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, θα επιστρέψει στη ΓΑΔΑ.

Ο κατηγορούμενος έγινε αποδέκτης της οργής και των ύβρεων του κόσμου που βρισκόταν στα δικαστήρια.


Πηγή


Μαξίμου: «Αδύνατος υπό αυτές τις συνθήκες ένας συμβιβασμός»


Στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους αποδίδουν κύκλοι του Μαξίμου τα εμπόδια που έχουν προκύψει στις διαπραγματεύσεις. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «οι σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, δημιουργούν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και υψηλούς κινδύνους. Ενώ μέχρι πρότινος το βασικό επιχείρημα των θεσμών ήταν ότι η ελληνική πλευρά δεν κατέθετε ολοκληρωμένες προτάσεις τώρα, πλέον, είναι φανερό ότι και προτάσεις έχουν κατατεθεί και ουσιαστικές υποχωρήσεις έχουν γίνει στην κατεύθυνση ενός “έντιμου συμβιβασμού”».

Μάλιστα οι ίδιες πηγές επισημαίνουν και τα σημεία της διαφωνίας μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ θέτει τις κόκκινες γραμμές τους στις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό και στα εργασιακά, ενώ έχει χαλαρές γραμμές στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Στο πίσω μέρος της σκέψης του ΔΝΤ βρίσκεται η διαγραφή του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο» τονίζουν και συμπληρώνουν ότι «αντιθέτως η Κομισιόν έχει κόκκινες γραμμές στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και συνεπακόλουθα στην μη διαγραφή του χρέους και χαλαρές γραμμές στις σκληρές μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών».

Αποτέλεσμα, όπως διαπιστώνουν κύκλοι του Μαξίμου είναι «το σύνολο των θεσμών να έχει κόκκινες γραμμές παντού: Συνταξιοδοτικά, εργασιακά (ΔΝΤ) και πρωτογενές πλεόνασμα (Κομισιόν)» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει ένας συμβιβασμός. «Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Συνεπώς, με τα δεδομένα αυτά, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι ενώπιον της κραυγαλέας αυτής αντίφασης η ελληνική κυβέρνηση  πήρε την πρωτοβουλία να  μη φέρει στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο πριν υπάρξει προοπτική συμφωνίας και να βάλει στο τραπέζι της συζήτησης την επόμενη μέρα, δηλαδή το σχέδιο εξόδου στις αγορές και χρηματοδότησης της ανάπτυξης στην μετά τον Ιούνιο εποχή.

Τέλος, το Μαξίμου επικαλείται και δημοσίευμα του Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times όπου αποκαλύπτονται πλήρως οι στρατηγικές αντίθεσης μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ.

«Οι FT αποκαλύπτουν ότι ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι “ενδεχομένως το ΔΝΤ να μην δώσει το μερίδιο που του αναλογεί στη δόση ύψους 7,2 δισ. ευρώ αν δεν διαγράψουν σημαντικό μέρος του χρέους της Ελλάδας”.  Την ίδια ώρα, σημειώνει ο Πίτερ Σπίγκελ, «η Ευρωζώνη, που έχει στην κατοχή της το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους, είναι σταθερά αντίθετη σε ελάφρυνση χρέους».

Τέλος, γίνεται αναφορά και στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος επιβεβαίωσε την αντίθεση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι το ζήτημα του χρέους «μπορεί να συζητηθεί μόνο μετά από μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». «Μια στρατηγική διαφωνία, με επίκεντρο την Ελλάδα, μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ που λειτουργεί σε βάρος της χώρας».


Πηγή : kathimerini.gr


Σοκ προκαλούν οι περιγραφές από το Τέρας που σκότωσε την μικρή Άννυ


Ασυγκίνητο το «τέρας» σκότωσε και τεμάχισε το παιδί του και στη συνέχεια πούλησε την κούνια και το καρότσι της μικρής Αννυ - Η ανθρωποκτονία τελέστηκε 8-9 Απριλίου στο υπόγειο διαμέρισμα από τον 27χρονο που βρισκόταν σε «ήρεμη ψυχική κατάσταση» - Φρόντισε επιμελώς να εξαφανίσει όλα τα ίχνη και να μην βρεθεί το πτώμα ποτέ, αφού καθάρισε σιφόνια και σωληνώσεις!

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας της 4χρονης Άννυ απο τα χέρια του ίδιου της του πατέρα. Για δυο ολόκληρες ημέρες ο 27χρονος Βούλγαρος παιδοκτόνος πολτοποιούσε και έβαζε στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα το κορμάκι της μικρής προκειμένου να εξαφανίσει κάθε ίχνος της!


Πούλησε το καροτσάκι και την κούνια του παιδιού, έπλυνε με χλωρίνη και άζαξ όλο το σπίτι ενώ ετοιμαζόταν να αλλάξει και τις σωληνώσεις του διαμερίσματος που θα πρόδιδαν το μακάβριο μυστικό του.

Το μαχαίρι με το οποίο τεμάχισε το κοριτσάκι δεν βρέθηκε ποτέ, ενώ ο ίδιος σε ένα ρεσιτάλ ψεύδους και υποκριτικής αποκάλυψε στο φίλο του ότι το παιδάκι “το πήρε ο Θεός” σκοπεύοντας με τον τρόπο αυτό να καλύψει την αποτρόπαια πράξη του.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Άννυ, απο το Σεπτέμβριο του 2011 που γεννήθηκε, ζούσε με τους παπούδες της στη Βουλγαρία. Στα τέλη Φεβρουαρίο με αρχές Μαρτίου οι γονείς την έφεραν να ζήσει μαζί τους στην Ελλάδα. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για το πιο φρικιαστικό και ειδεχθές έγκλημα που έχει διαπραχθεί ποτέ στη χώρα μας ενώ για το δράστη λένε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ψυχρό και κυρίως αμετανόητο...

Τα βασανιστήρια στο υπόγειο

Στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα, οι σπαρακτικές φωνές και το κλάμα της μικρής Άννυ, τις ημέρες του Πάσχα δεν συγκίνησαν κανέναν... Γιατί πολλοί την άκουγαν να σπαράζει, όμως κανείς δεν το κατήγγειλε. Την 4χρονη άφησε τον περασμένο Μάρτιο στη γιαγιά του (τη μητέρα του πατέρα-δολοφόνου) εκεί η μητέρα της για να πάει στη Γερμανία και αυτή στις αρχές Απριλίου πήγε το κοριτσάκι για λίγες ημέρες στον βιολογικό της πατέρα του. Και ο 27χρονος τυφλωμένος από ζήλια για την 25χρονη που τον άφησε και «κομμάτια» από την ηρωίνη ξέσπαγε  πάνω στο ίδιο του το παιδί... Το έκανε μπάνιο με παγωμένο νερό, το χτύπαγε καθημερινά και όταν αυτό έκλαιγε αδιαφορώντας έβλεπε τηλεόραση ή έπαιζε ηλεκτρονικά παιγνίδια. Όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και ο Σάββας από τη Βουλγαρία στραγγάλισε (ενδεχομένως και να σκότωσε το κοριτσάκι με γροθιές και κλωτσιές) γιατί – είπε στους αστυνομικούς – το αγαπούσε η πρώην σύζυγός του περισσότερο από αυτόν...Οι αστυνομικοί λένε πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες από έναν κυνικό, ψυχρό αδίστακτο άνθρωπο καθώς στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία και διαύγεια κατέστρωσε σχέδιο για να εξαφανίσει το μικρό αγγελούδι...

Για δυο ημέρες έβραζε το κοριτσάκι

Ήταν Μεγάλη εβδομάδα. Η Άννυ περνάει δύσκολες ώρες στο υπόγειο του πατέρα της. Φωνές, ξύλο, κλάματα. Στο σπίτι φιλοξενείται και ο Νίκι που στη συνέχεια αποδεικνύεται καταλύτης για τη λύση του μυστηρίου. Φεύγει και επιστρέφει στη Βουλγαρία αφήνοντας τον 27χρονο μόνο με την Άννυ. «Ξύπνησα μετά από χρήση ναρκωτικών και είδα την Άννυ νεκρή στον καναπέ. Ήταν άρρωστη, αλλά δεν ήξερα τι είχε. Σκέφτηκα ότι άμα το πω στη μητέρα της θα με εγκατάλειψει για πάντα και αυτή και αποφάσισα να την εξαφανίσω» είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας - δολοφόνος, που φυσικά δεν πίστεψαν τις δικαιολογίες του, ότι δηλαδή δεν σκότωσε με τα
χέρια του το κοριτσάκι.Αφού άναψε ένα τσιγάρο, ο Σάββας απόλυτα ψύχραιμος και χωρίς ίχνος
μεταμέλειας άρχισε να περιγράφει στους αστυνομικούς πως εξαφάνισε το παιδί και τα ίχνη. “Από την έρευνα προέκυψε ότι το σπίτι ήταν γεμάτο αίματα που ταυτοποιήθηκαν με του παιδιού. Ακόμα και σε μαχαίρι βρέθηκαν ίχνη αίματος, στην τουαλέτα, στα σεντόνια, παντού...” λέει αστυνομικός και προσθέτει “πήρε μια πλαστική  λεκάνη και με το μαχαίρι άρχισε να τεμαχίζει και να πολτοποιεί το άψυχο κορμάκι της μικρής”.   Από τη Μεγάλη Τετάρτη άρχισε το μακάβριο έργο του... Αφού έκλεισε με πετσέτες όλα τα παράθυρα και τις πόρτες του διαμερίσματος προκειμένου να μην βγαίνουν οι υδρατμοί πήρε μια μεγάλη κατσαρόλα και άρχισε να βράζει τα πολτοποιημένα μέρη του παιδιού. Σκοπός να το κάνει να φαίνεται ως φαγητό και για το όλο αυτό έριξε ρύζι και πατάτες μέσα στην κατσαρόλα. ¨Το έβραζα για δυο ημέρες...” είπε με απόλυτη ψυχραιμία στους αστυνομικούς και πρόσθεσε “στη συνέχεια το έβαλα σε αλουμινόχαρτο και πλαστικές σακούλες και πέταγα στους γύρω κάδους τα κομμάτια. Τελευταίο κομμάτι το άφησα ανήμερα του Πάσχα”.

Πούλησε το καροτσάκι και την κούνια

Στη συνέχεια αφού εξαφάνισε για πάντα το πτώμα, είπε στην 25χρονη που είχε επιστρέψει από τον φίλο της στη Γερμανία ότι το παιδί εξαφανίστηκε (δεν προκύπτει ότι αποκάλυψε στην πρώην
γυναίκα του πως το σκότωσε) και αφού επισκέφτηκαν αρχικά την πατρίδα τους γύρισαν στην
Αθήνα και άρχισαν τα ψέματα... Στις 21 Απριλίου πηγαίνουν στο «Χαμόγελο του παιδιού» δεν
δηλώνουν την εξαφάνιση της Άννυ και τρεις ημέρες αργότερα πηγαίνουν στο Τμήμα Ασφαλείας
Ομονοίας και λένε ότι το παιδί χάθηκε. «Κάθε μέρα μας έλεγαν ένα διαφορετικό σενάριο. Ότι
εξαφανίστηκε, ότι το απήγαγαν, ότι χάθηκε μόνο του από το σπίτι» λέει αστυνομικός και προσθέτει: «Αρχικά μας είπε ότι στις 19 Απριλίου το επέστρεψε το κοριτσάκι στη μητέρα του. Μετά άρχισε να λέει πως στις 6 και 45 το πρωί της 18ησ Απριλίου ξύπνησε και δεν ήταν η Άννυ στην κούνια της, Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη και το παιδί χαμένο....». Το απίστευτο είναι πως στις 16 Απριλίου ο ίδιος πήγε σε ένα Ρουμάνο που εργάζεται σε κατάστημα της περιοχής και πούλησε το καροτσάκι, την κούνια  και τα παιχνιδάκια της Άννυ έναντι του ποσού των 55 ευρώ. Μάλιστα, στη μητέρα όταν επέστρεψε από τη Γερμανία δεν της έκανε εντύπωση ότι έλειπαν τα παιχνίδια της μικρής. Δεν τα αναζήτησε ποτέ και κυρίως δεν αναρωτήθηκε για την ενέργεια του συζύγου της να τα ξεφορτωθεί.

Ήθελε να αλλάξει τις σωληνώσεις

Παράλληλα και πριν επιστρέψει η μητέρα του παιδιού από την Γερμανία άρχισε να καθαρίζει με
ειδικά απορρυπαντικά (είπε ότι χρησιμοποίησε χλωρίνη και άζαξ) όλο το σπίτι. Έβγαλε τα σιφώνια και τα καθάρισε, ενώ έκλεισε ραντεβού με υδραυλικό προκειμένου να αλλάξει όλες τις σωληνώσεις του σπιτιού. Αλλά δεν πρόλαβε. Σύμφωνα με την Αστυνομία ήθελε να το κάνει αυτό προκειμένου να σβήσει κάθε ίχνος της μικρής, αφού χρησιμοποίησε το νεροχύτη, υη μπανιέρα και την λεκάνη προκειμένου να πλύνει τα αίματα....


Πηγή : protothema.gr


Υποψήφια για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ η Μαρία Γιαννακάκη



Μετά την υποψηφιότητα για την ηγεσία, του παραιτηθέντα γραμματέα της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου και δεύτερη υποψηφιότητα κατατέθηκε σήμερα, δύο εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε την υποψηφιότητά της και σε δήλωσή της αναφέρει ότι η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της που την οδήγησαν στην εκλογική απίσχναση, παραμένει πιστή στις ιδρυτικές Αρχές και αξίες της για να συμβάλλει στην έκφραση των δυνάμεων της ανανεωτικής, μεταρρυθμιστικής, οικολογικής και ευρωπαϊστικής αριστεράς με σαφές μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της συντήρησης.

Δηλώνει ότι το τελευταίο χρόνο ταλανίστηκε από ετεροπροσδιορισμούς και έχασε το πολιτικό της στίγμα και στη παρούσα κατάσταση προηγείται ο καθορισμός της πολιτικής της ταυτότητας ενω η πολιτική συμμαχιών δεν είναι αυτοσκοπός.

«Η Αριστερά του 21ου αιώνα, με πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση περνά από την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο κράτους και κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος», σημειώνει.


Πηγή : ethnos.gr


Όλα καλά, όλα ανθηρά Κ. Ήσυχος: Να μη δώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ



Να μη δοθεί την επόμενη εβδομάδα η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό ταμείο γιατί μέλημα της κυβέρνησης είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων, πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε: «Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τα δώσουμε γιατί το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να πληρώνονται συντάξεις και μισθοί και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και είναι δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το βασική μας δέσμευση απέναντι στον λαό είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις και το δικαίωμα της σύνταξης και του μισθού να μην μπουν στις καλένδες. Επομένως οι δανειστές πρέπει να κατανοήσουν ότι και αυτοί έχουν επιλογές και αυτοί έχουν διλήμματα, τα διλήμματα δεν είναι μόνο για μας».

Με αφορμή πληροφορίες ότι το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, σχολίασε ότι «δεν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα μεγάλα ζιγκ ζαγκ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κριστιν Λαγκάρντ».

Ο κ. Ήσυχος τόνισε ότι δύσκολα μπορεί κανείς να πάρει σοβαρά προσεγγίσεις που θα ακυρωθούν αύριο από τους ίδιους που σήμερα λένε άλλα και σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η απομείωση του χρέους, ώστε να μην αποτελεί το μεγάλο καρκίνωμα για τις επόμενες γενιές.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση πρέπει να κάνει υποχωρήσεις για να υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους, απάντησε ότι «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη και δεν μπορεί να κάνει καμία έκπτωση στον βασικό πυρήνα του προγράμματός της».

«Από εκεί και πέρα επιμένω ότι δεν είναι το πρόβλημα της χώρας τα 20 ή τα 30 δισ. ευρώ που πρέπει να πάρει για να χρηματοδοτηθεί τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, το πρόβλημα της χώρας είναι να αλλάξει όλη αυτή η πυξίδα που μας οδηγεί σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Δεν μπορεί η χώρα να δανείζεται συνεχώς για να αποπληρώνει πάλι πίσω δάνεια τα οποία κατά 80-90% αποπληρώναμε με τις δόσεις που παίρναμε».


Πηγή : naftemporiki.gr


Διαξιφισμός Ν. Βούτση - Β. Κικίλια στη Βουλή



Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση.

Ο Β. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναπαράγει «διχασμό, μισαλλοδοξία, προπαγάνδα» και απευθυνόμενος προσωπικά στον Ν. Βούτση του είπε ότι έχει υβρίσει την ΝΔ. «Δεν εμπιστεύεστε τους συναδέλφους σας προφανώς, γιατί δεν θεωρείτε ότι είναι άξιοι να μας υβρίζουν, όπως κάνετε εσείς συστηματικά όλες αυτές τις μέρες», είπε.

«Ουδέποτε έχω βρίσει και ουδέποτε έχω κάνει χτυπήματα κάτω ή πάνω από τη ζώνη. Και ο νοών νοείτω. Ουδέποτε απαντώ και σε τέτοιου είδους προσπάθειες που έχουν γίνει», απάντησε ο κ. Βούτσης επικαλούμενος τα πρακτικά της Βουλής. «Αν υπάρχει ο,τιδήποτε από τα πρακτικά αυτούς τους τρεις μήνες που να πείτε ότι οπουδήποτε εγκάλεσα κάποιον ή ύβρισα, παρακαλώ να κατατεθεί. Αν δεν υπάρχει, δεν έχει νόημα το υπόλοιπο», σημείωσε.

«Μας είπατε 'πέμπτη φάλαγγα των δανειστών', 'μακρύ χέρι των συμφερόντων', 'υπηρέτες των διαπλεκόμενων καναλαρχών' κ.λπ. Μας είπατε 'συνεργαζόμενους με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα από το εξωτερικό'», επέμεινε ο Β. Κικίλιας υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών «έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση της κυβέρνησης, όχι όμως στο επίπεδο των επιχειρημάτων αλλά στο επίπεδο της κατασυκοφάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Δεν είναι ανάγκη να μπλέκουμε όλοι με όλους. 'Πέμπτη φάλαγγα' δεν σας έχω πει εγώ. Γι’ αυτό σας λέω, ανατρέξτε στα Πρακτικά για να δείτε αν ο,τιδήποτε από αυτά που είπατε τα έχω αναφέρει εγώ. Για τη δε τελευταία συνεδρίαση που είπατε, είχα πει ότι το 'μακρύ σας χέρι' στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα κοπεί από τη ρίζα. Αν αυτό αποτελεί ύβρη και σας κάνει να εξοργίζεστε, λυπάμαι», τόνισε ο Ν. Βούτσης.

«Μας έχετε πει 'υπηρέτες του μνημονίου' και 'τρόικα εσωτερικού'», ανταπάντησε ο κ. Κικίλιας.

«Να διαθέσετε μισή ώρα για να ψάξετε τα πρακτικά. Ούτε υπηρέτες, ούτε πράκτορες ούτε τίποτα δεν σας έχω πει. Έχω πει πολύ συστηματικά, χρησιμοποιώντας νομίζω σωστά τη γλώσσα, την ουσία της πολιτικής και το πώς εδώ μέσα χρησιμοποιείτε τα επιχειρήματα που τελικά νομιμοποιούν τις απόψεις των εταίρων δανειστών. Αυτό είναι ύβρη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών.


Πηγή 


Πήγαν να λιντσάρουν τον πατέρα που δολοφόνησε την Αννυ


Πολίτες κινήθηκαν εναντίον του και τον προπηλάκισαν, φωνάζοντας «πώς το έκανες αυτό» - Μαζί και η μητέρα της τετράχρονης, στην οποία ο κόσμος καταλογίζει ευθύνες - Όλο το χρονικό του ειδεχθούς εγκλήματος του πατέρα που σκότωσε και έβρασε το παιδί του

Ασυγκράτητο ήταν το συγκεντρωμένο πλήθος στην Ευελπίδων όταν αντίκρυσε τον πατέρα της τετράχρονης Άννυ, που δολοφόνησε με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο το κοριτσάκι του, στην οδό Ευελπίδων.

Οι πολίτες πήγαν να λιντσάρουν τον άντρα και τη μητέρα της Αννυ, φωνάζοντας «πώς το έκανες αυτό, αλήτη», ενώ οδηγούνταν στον εισαγγελέα.


Από την οργή του κόσμου δεν γλύτωσε ούτε η μητέρα του κοριτσιού, καθώς ο κόσμος πιστεύει ότι έχει ευθύνες για το τραγικό τέλος της μικρής.

Αυτή την ώρα οι δύο γονείς βρίσκονται στον εισαγγελέα και ακολούθως αναμένεται να μεταφερθούν στον ανακριτή.






Το τραγικό τέλος της μικρής Αννυ

Στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα, οι σπαρακτικές φωνές και το κλάμα της μικρής Άννυ, τις ημέρες του Πάσχα δεν συγκίνησαν κανέναν... Γιατί πολλοί την άκουγαν να σπαράζει, όμως κανείς δεν το κατήγγειλε. Την 4χρονη άφησε ή ουσιαστικά εγκατέλειψε εκεί η μητέρα της για να πάει στη Γερμανία και το κοριτσάκι έζησε για λίγες ημέρες με τον βιολογικό της πατέρα. Και ο 27χρονος τυφλωμένος από ζήλια για την 25χρονη που τον άφησε και «κομμάτια» από την ηρωίνη ξέσπαγε καθημερινά πάνω στο ίδιο του το παιδί...

Όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και ο Σάββας από τη Βουλγαρία στραγγάλισε (ενδεχομένως και να σκότωσε το κοριτσάκι με γροθιές και κλωτσιές) γιατί – είπε στους αστυνομικούς – το αγαπούσε η πρώην σύζυγός του περισσότερο από αυτόν...

Οι αστυνομικοί λένε πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες από έναν κυνικό, ψυχρό αδίστακτο άνθρωπο καθώς στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία και διαύγεια κατέστρωσε σχέδιο για να εξαφανίσει το μικρό αγγελούδι... «Το τεμάχισε στην μπανιέρα, το μαγείρεψε στην κατσαρόλα με ρύζι και στη συνέχεια σε διαφορετικές χρονικές στιγμές το πετούσε σε κάδους απορριμάτων της περιοχής σαν αποφάγια...» είπε στους αστυνομικούς ο Βούλγαρος φίλος του Νίκι, που δεν άντεξε να κρατήσει μέσα του ένα τέτοιο μυστικό.


Το Πάσχα

Ήταν περίπου στα μέσα Απριλίου, εκεί γύρω στο Πάσχα. Η Άννυ περνάει δύσκολες ώρες στο υπόγειο του πατέρα της. Φωνές, ξύλο, κλάματα. Στο σπίτι φιλοξενείται και ο Νίκι που στη συνέχεια αποδεικνύεται καταλύτης για τη λύση του μυστηρίου. Φεύγει και επιστρέφει στη Βουλγαρία αφήνοντας τον 27χρονο μόνο με την Άννυ.

«Ξύπνησα μετά από χρήση ναρκωτικών και είδα την Άννυ νεκρή στον καναπέ. Ήταν άρρωστη, αλλά δεν ήξερα τι είχε. Σκέφτηκα ότι άμα το πω στη μητέρα της θα με εγκατάλειψει για πάντα και αυτή και αποφάσισα να την εξαφανίσω» είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας - δολοφόνος, που φυσικά δεν πίστεψαν τις δικαιολογίες του, ότι δηλαδή δεν σκότωσε με τα χέρια του το κοριτσάκι.

Στη συνέχεια αφού εξαφάνισε για πάντα το πτώμα, είπε στην 25χρονη που είχε επιστρέψει από τον φίλο της στη Γερμανία ότι το παιδί εξαφανίστηκε (δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ότι αποκάλυψε στην πρώην γυναίκα του πως το σκότωσε) και αφού επισκέφτηκαν αρχικά την πατρίδα τους γύρισαν στην Αθήνα και άρχισαν τα ψέματα...

Στις 21 Απριλίου πηγαίνουν στο «Χαμόγελο του παιδιού» δεν δηλώνουν την εξαφάνιση της Άννυ και τρεις ημέρες αργότερα πηγαίνουν στο Α.Τ Ομονοίας και λένε ότι το παιδί χάθηκε. «Κάθε μέρα μας έλεγαν ένα διαφορετικό σενάριο. Ότι εξαφανίστηκε, ότι το απήγαγαν, ότι χάθηκε μόνο του από το σπίτι. Ακόμα και όταν εντοπίσαμε τη γυναίκα με το παιδί στη Νίκαια (υπήρξε πληροφορία ότι ήταν η Άννυ) και αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση, η 25χρονη συνέχισε να επιμείνει ότι μάλλον το κοριτσάκι είναι η κόρη της»  λέει αστυνομικός και προσθέτει «είχαμε καταλάβει ότι να πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι ο ίδιος του πατέρας θα το τεμάχιζε και θα το έβραζε για να εξαφανίσει τα ίχνη του...».


Ο ρόλος της μητέρας

Αργά χθες το βράδυ συνελήφθη και η μητέρα του παιδιού για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ποια όμως η σχέση της με τη δολοφονία; Σίγουρα –λένε  οι αστυνομικοί – δεν έχει εμπλοκή στο αποτρόπαιο έγκλημα. Γνώριζε όμως τι είχε συμβεί και το έκρυβε; Ήξερε ότι το κοριτσάκι είναι νεκρό και συνέχιζε να το ψάχνει λέγοντας ψέματα στους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους; Η ψυχολογική της κατάσταση χθες, δεν ήταν τέτοια που θα επέτρεπε τους αστυνομικούς να την ανακρίνουν. Είναι όμως θέμα ωρών να αποκαλυφθεί και ο δικός της ρόλος.

Το μεσημέρι η Αστυνομία θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση. «Μόνο το 10% των όσων έχουν συμβεί βγήκαν στη δημοσιότητα. Τα όσα θα αποκαλυφθούν θα συγκλονίσουν το πανελλήνιο» λέει με νόημα στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει «ίσως μιλάμε για το πιο απεχθές και φρικαλέο έγκλημα του αιώνα...».


Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις

Οι γονείς του άτυχου παιδιού είχαν δηλώσει την δήθεν εξαφάνιση της κόρης τους από τις 24 Απριλίου, ωστόσο εξ αρχής έδιναν αντιφατικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκε το κοριτσάκι γεγονός, που έκανε τους αστυνομικούς να εξετάσουν από την πρώτη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα και τελικά να φτάσουν στην τραγική εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στυγκεκριμένα, μετά τη δολοφονία της 4χρονης από τον πατέρα της και τις φρικιαστικές ενέργειες που ακολούθησαν, οι γονείς της Άννυ έφυγαν για τη Βουλγαρία. Όταν επέστρεψαν, αρχικά η μητέρα είχε πει στους αστυνομικούς ότι άφησε τη μικρή σε μία συμπατριώτισσά της. Όπως στη συνέχεια ισχυρίστηκε η μητέρα της 4χρονης, η συμπατριώτισσά της της είπε, μόλις γύρισε από τη Βουλγαρία, ότι είχε πάει με την 4χρονη σε ένα πάρκο στο κέντρο της Αθήνας όπου ξέφυγε από την προσοχή της και τελικά δεν κατάφερε να την εντοπίσει.

Τότε ο πατέρας-δολοφόνος κατηγορούσε στις καταθέσεις του την ίδια του την μητέρα ότι πήρε το παιδί και το έχασε στην παιδική χαρά. Εν τω μεταξύ σχεδόν από μέρα σε μέρα και οι δύο γονείς άλλαζαν τις καταθέσεις τους.

Στη συνέχεια η μητέρα της άτυχης Άννυ άλλαξε το σενάριο βάσει του οποίου το κορίτσι είχε χαθεί από την παιδική χαρά και υποστήριξε ότι το κορίτσι έφυγε από το σπίτι την ώρα που ήταν εκεί ο άντρας της. «Το παιδί βγήκε έξω και χάθηκε. Δεν ήταν κλειδωμένη η πόρτα. Το έχει ξανακάνει και στην πεθερά μου και στη μάνα μου», είχει πει η Ντμιτρίνα στους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα ο 27χρονος πατέρας - δολοφόνος δήλωνε άγνοια για την υπόθεση. Μέχρι χθες που ομολόγησε το φρικιαστικό του έγκλημα.


Πηγή ; protothema.gr


Ξεκινάει στις 11 Μαίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους



Σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών και το υπουργείο εργασίας η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, θα ξεκινήσει από την Δευτέρα 11 Μαίου έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν το επίδομα από τα ΕΛ.ΤΑ. και τις τράπεζες θα πιστώνονται οι λογαριασμοί τους από την Δευτέρα 11 Μαΐου έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι  το υπουργείο εσωτερικών έχει στείλει την εγκύκλιο η οποία πιστώνει τους λογαριασμούς των δήμων με το ποσό που αναλογεί στον καθένα για τα προνοιακά επιδόματα από 27/4/2015.


"Λουκέτο" σε 50 κλινικές αν δεν αρχίσουν να πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ




της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

"Στα ταμεία μας δεν υπάρχει ούτε σεντ του ευρώ. Αδυνατούμε να είμαστε συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Αδυνατούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς τους εργαζόμενους", διαμήνυσαν χθες οι κλινικάρχες στον Π. Κουρουμπλή την ώρα που και ο ΙΣΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άτυπη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ αναφερόμενος πια σε "απειλή για την δημόσια Υγεία".

Με επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στον υπουργό Υγείας, το ΔΣ της Πανελλήνιας ¨Ενωσης Κλινικαρχών απευθύνει έκκληση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις ιδιωτικές κλινικές που έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Δεκέμβριο...

"Η παύση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Δεκέμβριο, σε συνδυασμό με τα αντιδημοκρατικά και ληστρικά μέτρα των rebate και claw back (σ.σ. υποχρεωτική έκπτωση και επιστροφή υπερβάσεων), που εφαρμόστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια για υπηρεσίες που αποδεδειγμένα έχουμε προσφέρει και η μονομερής διαγραφή από τον ΕΟΠΥΥ κάθε οφειλής προς κάθε πάροχό του, έχουν οδηγήσει όλους τους ιδιώτες παρόχους και ιδιαίτερα τις ιδιωτικές κλινικές να λειτουργούν σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας", αναφέρουν χαρακτηριστκά στην επιστολή.

Και προειδοποιούν ότι πολύ σύντομα οι κλινικές θα αδυνατούν να λειτουργήσουν αναφέρονατς ότι "πριν από λίγες ημέρες, είχατε δηλώσει ο ίδιος ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα είχαν εξοφληθεί όλοι οι πάροχοι. Όμως, βρισκόμαστε στον Μάιο, τον πέμπτο μήνα του έτους, και έχουμε εισπράξει προκαταβολή μόνο για τον μήνα Ιανουάριο 2015. Υπολογίζοντας τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ τα 3,5 χρόνια της λειτουργίας του, μόνο προς τις ιδιωτικές κλινικές, οφείλει περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ προς τις 170 λειτουργούσες σήμερα κλινικές σε όλη την Ελλάδα".

Η ΠΕΚ απευθύνει δραματική έκκληση για άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ώστε να υπάρξει άμεσα μια πληρωμή και μια ακόμη στα τέλη Μάη 2015.

Διαμαρτυρία και από τον ΙΣΑ
Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να εξασφαλιστεί άμεσα η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, "τα οποία βρίσκονται πλέον στα όρια της κατάρρευσης".
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, "ο ΕΟΠΥΥ έχει κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στους παρόχους ενώ τα Δημόσια νοσοκομεία, αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους και να προμηθευτούν υγειονομικά υλικά ή ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι γιατροί στα Δημόσια νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Μάλιστα οι ανάγκες των νοσοκομείων αναμένεται να αυξηθούν δραματικά τις επόμενες εβδομάδες που ξεκινά η τουριστική περίοδος. Παράλληλα η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει ο ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τους συμβεβλημένους γιατρούς ενώ απειλεί την βιωσιμότητα εργαστηρίων και πολυϊατρείων που πιέζονται από τους προμηθευτές να πληρώσουν τις οφειλές τους...".

Και ο ΙΣΑ καταλήγει ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και συνιστά απειλή για τη Δημόσια υγεία...



Πηγή : iatropedia.gr


Από την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα Ανθρωποι σε... χειμερία νάρκη για μεγάλα διαστημικά ταξίδια



Ο μηχανισμός της χειμερίας νάρκης που διαθέτουν διάφορα ζώα αποτέλεσε εδώ και δεκαετίες έμπνευση για τους συγγραφείς και τους σεναριογράφους επιστημονικής φαντασίας. Στα βιβλία και στις ταινίες οι αστροναύτες εισέρχονται σε κατάσταση βαθέος ύπνου ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις κάθε είδους οργανικές και άλλες παρενέργειες που έχει ένα μακρινό ταξίδι στο Διάστημα μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τα τελευταία χρόνια και όσο η διαστημική εξερεύνηση εξελίσσεται οι διαστημικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά την πιθανότητα ανάπτυξης μιας τέτοιας μεθόδου για τις επανδρωμένες αποστολές που ήδη σχεδιάζονται να γίνουν στο ηλιακό μας σύστημα είτε για εκείνες που θα πραγματοποιηθούν στο απώτερο μέλλον έξω από αυτό.

Πριν από λίγες ημέρες ο Λέοπολντ Σάμερερ, επικεφαλής του Τμήματος Προηγμένων Σχεδίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει στην κατεύθυνση της αναζήτησης κάποιων μεθόδων οι οποίες θα επιτρέπουν στους αστροναύτες να ταξιδεύουν στο Διάστημα σε κατάσταση ύπνου. «Οι έρευνες θα φέρουν την επιστημονική φαντασία πιο κοντά στην επιστημονική πραγματικότητα. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον μηχανισμό της χειμερίας νάρκης στα ζώα και τι συμβαίνει σε αυτά όσον αφορά την απώλεια οστικής και μυϊκής μάζας. Τα ευρήματα θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας τεχνικής προσαρμοσμένης στους ανθρώπους ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μακρινές επανδρωμένες διαστημικές αποστολές. Η ανάπτυξη μιας τέτοιας τεχνικής δεν θα συμβεί αύριο αλλά πιστεύω ότι θα επιτευχθεί μέσα στις προσεχείς δύο-τρεις δεκαετίες» ανέφερε ο Σάμερερ.

Η NASA τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί συνεχώς μελέτες για τις επιπτώσεις της πολύχρονης παραμονής στο Διάστημα στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα πέρυσι χρηματοδότησε μια μελέτη επάνω ακριβώς στην ιδέα της χειμερίας νάρκης σε αστροναύτες. Τα οφέλη μιας τέτοιας εξέλιξης θεωρούνται άκρως σημαντικά. Θα απαιτούνται σημαντικά λιγότερες προμήθειες (τροφής και νερού), γεγονός που θα μειώσει το κόστος της αποστολής, ενώ θα αυξήσει τον διαθέσιμο χώρο στο σκάφος. Επίσης οι αστροναύτες ταξιδεύοντας... κοιμώμενοι δεν θα χρειάζεται να χάνουν χρόνο καθημερινά για να ασκούνται σωματικά, ενώ παράλληλα δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους πιθανά ψυχολογικά προβλήματα από την πολύχρονη παραμονή μέσα σε ένα σκάφος που ταξιδεύει στο Διάστημα ή προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν προστριβές ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος ή να δημιουργήσουν άλλες επικίνδυνες καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή.

Τα πρώτα πειράματα

Η πιο ενδιαφέρουσα μελέτη που έχει γίνει επάνω σε αυτό το αντικείμενο ήταν αυτή που διεξήχθη για λογαριασμό της NASA και αφορούσε τη λεγόμενη «θεραπευτική νάρκωση» στον ανθρώπινο οργανισμό. Η θεραπευτική νάρκωση είναι ένας τύπος βαθέος ύπνου και θεωρείται μια μορφή χειμερίας νάρκης.

Η NASA θέλει να μάθει αν η μέθοδος είναι πρακτικά εφαρμόσιμη και ασφαλής για ένα εγχείρημα όπως αυτό μιας μακρινής επανδρωμένης αποστολής. Η μέθοδος της θεραπευτικής νάρκωσης είχε αρχίσει να ακούγεται για πρώτη φορά στην επιστημονική κοινότητα τη δεκαετία του 1980, αλλά χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να εφαρμοστεί για πρώτη φορά. Το 2003 επιστήμονες χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο για να βάλουν σε καταστολή άτομα που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Ως σήμερα όμως η θεραπευτική νάρκωση δεν έχει χρησιμοποιηθεί για διάστημα μεγαλύτερο των επτά ημερών. Η NASA ενδιαφέρεται να μάθει αν αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ειδικοί έχουν προτείνει την ανάπτυξη ενός υποστηρικτικού μηχανισμού που θα παρεμβαίνει ενόσω οι αστροναύτες θα είναι ναρκωμένοι ώστε να συντηρεί το σώμα τους. Θα μπορούσε, όπως λένε, αυτός ο μηχανισμός να στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα στο μυϊκό σύστημα του ναρκωμένου αστροναύτη ώστε να αποφευχθεί η ατροφία του.

Θοδωρής Λαϊνάς
BHMAScience




Βίντεο: Μάνα εγκαταλείπει το μωρό της στα σκουπίδια!


Σοκάρει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει μια μάνα να εγκαταλείπει το νεογέννητο μωρό της γυμνό στο δρόμο, δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών!
Μισή ώρα αργότερα, ο παππούς του το βρίσκει και το σώζει. Η κόρη του είχε κρύψει την εγκυμοσύνη της από την οικογένεια, επειδή είχε χωρίσει από τον σύντροφό της.

Κατά μία περίεργη σύμπτωση, ο πατέρας του παιδιού αναγνώρισε τη μάνα και πρώην σύντροφό του στο βίντεο και έτσι πληροφορήθηκε την ύπαρξη του μωρού, μιας και η ίδια του είχε πει ότι απέβαλε όταν ήταν τεσσαρων μηνών και γέννησε μόνη της σε μία τουαλέτα.





Πηγή : Mirror, newsit.gr


Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κάτω του μετρίου η κυβέρνηση



Με άριστα το "10" στην καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 3,8, στη μείωση της ακρίβειας 3,3, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2,8 ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες βαθμολογούν με 4.

Κάτω του μετρίου «αξιολογούν» οι πολίτες τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Με άριστα το "10" στην καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 3,8, στη μείωση της ακρίβειας 3,3, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2,8 ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες βαθμολογούν με 4.

Από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών, το Δεκέμβριο του 2014, το 34% αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε

Εξάλλου, μέσα στους επόμενους 12 μήνες το 30% πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% ότι θα καλυτερέψει, το 26% ότι θα παραμείνει η ίδια και το 11% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Το 52% δηλώνει οτι η οικονομική του κατάσταση χειροτέρεψε συγκριτικά με ένα χρόνο πίσω, το 43% ότι είναι στα ίδια επίπεδα και μόλις 4,5% ότι βελτιώθηκε.

Από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών, το Δεκέμβριο του 2014, το 34% αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε, το 6% ότι βελτιώθηκε και το 60% ότι παραμένει στα ίδια επίπεδα.


Για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης, πατήστε ΕΔΩ.


Πηγή : skai.gr


Ξηλώνουν τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ - Επιστροφή στην αδιαφάνεια! Γιατί; Θέλουν κάτι να κρύψουν;



Παρακάμπτεται εμμέσως η υποχρέωση να αναρτώνται στο Διαδίκτυο οι δαπάνες των υπουργών και άλλων φορέων του Δημοσίου! Τι αναφέρει η μη κερδοσκοπική εταιρεία που αποκάλυψε το ουσιαστικό περιέχομενο της τροπολογίας- "Το κάναμε για να ενισχύσουμε την ρευστότητα" απάντά με ... non paper η κυβέρνηση  - Η "Διαύγεια" Είχε νομοθετηθεί από τον Γ. Παπανδρέου

Μετά από περίπου πέντε χρόνια η κυβέρνηση προχωρά στο ξήλωμα βήμα-βήμα της Διαύγειας, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Εσωτερικών “εκδημοκρατισμός της διοίκησης-καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνησης-αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις”. Η εν λόγω προσθήκη επιχειρεί να εισάγει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κατάργησή της. Μάλιστα, η εξαίρεση αφορά όχι οποιαδήποτε απόφαση του φορέων του Δημοσίου Τομέα, αλλά αποφάσεις που σχετίζονται με το θέμα της έγκρισης δαπανών.

Ερωτηματικά προκαλεί και η επιλογή της ημερομηνίας που η κυβέρνηση επέλεξε να “περάσει” την τροπολογία, αφού εντάχθηκε αργά το βράδυ της 30ης Απριλίου, πριν δηλαδή την αργία της Πρωτομαγιάς.

Όπως αποκαλύπτει η μη-κερδοσκοπική εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ (ελεύθερο λογισμικό/λογισμικό ανοιχτού κώδικα), με δημοσιευμενη επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η τροπολογία επιχειρεί να εισάγει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο. Επίσης, αναφέρει ότι “η διαλειτουργικότητα των κεντρικών συστημάτων του Δημοσίου, που αποτελεί υποχρέωσή του σύμφωνα με το Ν. 3979/2011 και το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και η αντίστοιχη προσαρμογή των επιχειρησιακών διαδικασιών μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή μεταρρύθμιση και απλοποίηση στις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε αυτές των ελεγκτικών μηχανισμών. Αντίθετα η δημιουργία εξαιρέσεων σε νόμους για την αντιμετώπιση τεχνολογικών και επιχειρησιακών προβλημάτων είναι πρακτική που οδηγεί στην γενικότερη απαξίωση του θεσμικού πλαισίου, επιτείνει την πολυνομία και είναι βασική τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης”.

Η ΕΛ/ΛΑΚ σημειώνει στην επιστολή της:

“Το υπουργείο Οικονομικών με προτεινόμενη τροπολογία (Αρ. Τροπολογίας: 105/46 30.4.2015) με τίτλο «1.Ανάρτηση πράξεων ανατροπής ανάληψης υποχρεώσεων στο πρόγραμμα Διαύγεια. 2. Τροποποιήσεις διατάξεων των άρθρων 79, 104, 161, 163, 165, καθώς και του άρθρου 167 του ν.4270/2014(ΦΕΚ Α 143)» η οποία κατατίθεται στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» επικαλούμενο τις εσωτερικές δυσλειτουργίες των διαδικασιών των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, προτείνει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο που υπονομεύει τη σημασία και λειτουργία της Διαύγειας ως κεντρικού εργαλείου για την διασφάλιση της διαφάνειας στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ιδίως στο ευαίσθητο θέμα των δημοσίων δαπανών.

Θεμελιώδης αρχή του προγράμματος «Διαύγεια» αποτελεί η αρχή ότι η έναρξη ισχύος των διοικητικών πράξεων ταυτίζεται με την ημερομηνία ανάρτησής τους. Η αρχή αυτή διασφαλίζει την υποχρέωση τήρησης των αρχών της Διαφάνειας με τρόπο που δύσκολα μπορεί να παρακαμφθεί αφού η «Διαύγεια» καθίσταται όρος ισχύος των πράξεων αυτών.

Είναι προφανές ότι η αποσπασματική εισαγωγή διατάξεων που αποκλίνουν από τη γενική αυτή αρχή δημιουργεί όχι μόνο απλά αρνητικό προηγούμενο το οποίο δυνητικά θα επανεμφανιστεί αλλά δημιουργεί νησίδες μη εφαρμογής των βασικών αρχών της Διαύγειας ανοίγοντας δρόμο για την κατάργησή της. Το θέμα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό τη στιγμή που εξαίρεση αφορά όχι οποιαδήποτε απόφαση του φορέων του Δημοσίου Τομέα, αλλά αποφάσεις που σχετίζονται με το ευαίσθητο θέμα της έγκρισης δαπανών.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ στην επιστολή της προτείνει λύσεις στο πρόβλημα που επικαλείται το Υπουργείο Οικονομικών για τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ),καθώς μπορεί να υπάρξει απλοποίηση των διαδικασιών του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις ΥΔΕ, ή και να γίνει χρήση της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούν οι ΥΔΕ με τη Διαύγεια όπως ήδη γίνεται από πολλούς φορείς που χρησιμοποιούν την διεπαφή αυτόματης ανάρτησης στην Διαύγεια (https://www.diavgeia.gov.gr/api/help).

Η διαλειτουργικότητα των κεντρικών συστημάτων του Δημοσίου, που αποτελεί υποχρέωσή του σύμφωνα με το Ν. 3979/2011 και το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και η αντίστοιχη προσαρμογή των επιχειρησιακών διαδικασιών μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή μεταρρύθμιση και απλοποίηση στις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε αυτές των ελεγκτικών μηχανισμών. Αντίθετα η δημιουργία εξαιρέσεων σε νόμους για την αντιμετώπιση τεχνολογικών και επιχειρησιακών προβλημάτων είναι πρακτική που οδηγεί στην γενικότερη απαξίωση του θεσμικού πλαισίου, επιτείνει την πολυνομία και είναι βασική τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ διαπιστώνοντας τον κίνδυνο έμμεσης αλλά ουσιαστικής κατάργησης του προγράμματος «Διαύγεια» ζητά την απόσυρση της τροπολογίας από το σχέδιο νόμου. Παράλληλα θέτει στη διάθεση της πολιτείας την ομάδας εργασίας για την ανοιχτή διακυβέρνηση για την αρωγή της με στόχο την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών ανοιχτής διακυβέρνησης”.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία

Η Κυβέρνηση απάντησε  το βράδυ με non paper (αν και την τροπολογία υπογράφουν 4 υπουργοί δεν υπήρξε ούτε ένας να υποστηρίξει τις απόψεις του!) στο οποίο αφού  αναμασά τα γνωστά φληναφήματα για "προβοκάτσιες" προσπάθεί να συσκοτίσει το θέμα. Το Πλήρες κείμενο του non paper έχει ως εξής: "
Και η προβοκάτσια έχει τα όρια της! Κάποιοι ανακάλυψαν ότι με προτεινόμενη τροπολογία το Υπουργείο οικονομικών «ξηλώνει την ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Μόνο που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Με την τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις υπουργοί, προβλέπεται ότι συγκεκριμένες πράξεις που εκδίδονται την 31.12. κάθε χρόνου, ισχύουν από τότε που εκδίδονται και όχι από το χρόνο που δημοσιεύονται. Αυτό δεν αναιρεί καμία υποχρέωση δημοσίευσης των πράξεων αυτών!

Αν φρόντιζαν να διαβάσουν ολόκληρη την τροπολογία θα καταλάβαιναν ότι έγινε για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά."


Πηγή


Κουρουμπλής: Πολυεθνικές με "κάρφωσαν" στους δανειστές






Σοβαρές καταγγελίες για ...πρόθυμους που «καρφώνουν» στους δανειστές, έκανε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Βήμα FM. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «όταν υπάρχουν εταιρείες με 300-400 εκατ. ευρώ, δύο στην Ελλάδα, λέτε να ασκούν φιλανθρωπία και να μην παρουσιάζουν κέρδη; Αυτοί οι πρόθυμοι με έδωσαν στην τρόικα προχθές».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η τρόικα ενώ ζητά την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων, «στη πράξη, μου λένε άλλα και αυτό μου δίνει την αίσθηση ότι πίσω παίζονται άλλα συμφέροντα, των πολυεθνικών εταιρειών, του πρωτότυπου φαρμάκου». Και σημείωσε: «μέχρι τώρα δεν άκουσα να πουν «δεν θα πληρωθείτε, δεν θα πάρετε τη δόση, αν δεν προωθήσετε τα γενόσημα». Αυτό γίνεται σε όλη την οικονομία. Φοβούμαι ότι δεν είναι ειλικρινείς σε αυτά που λενε. Έχω δεχτεί πιέσεις από διάφορες πλευρές, αλλά έχω δεχτεί τις πιέσεις αυτές στο επίπεδο το τεχνικό, που γίνονται συναντήσεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο γιατρός, όταν γράφει γενόσημο, δεν έχει δικαίωμα ο φαρμακοποιός να το αλλάξει» και στις χρόνιες παθήσεις, θα πρέπει να υπάρχει και δραστική ουσία και εμπορική. «Αυτά τα δύο πράγματα είπα και με έδωσαν στην τρόικα και τώρα μου ζητάει εξηγήσεις η τρόικα», σημείωσε.

Καταλήγοντας είπε ότι «κάποιοι με δώσανε, υπάρχουν στην Ελλάδα από την εποχή των Θερμοπυλών. Υπήρχαν και Λεωνίδες και Εφιάλτες. Αυτούς τους κυρίους μεθαύριο που θα τους δω, θα ζητήσω rebate με βάση τη φορολογική δήλωση πού κάνουν οι εταιρείες τους στη Γερμανία».



Πηγή


Παπούα Νέα Γουινέα: Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ!



Έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι - Ισχυρός μετασεισμός 5,9 ρίχτερ, δέκα λεπτά αργότερα

Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, αυτή τη φορά στη νότια ακτή του νησιού της Παπούα Νέα Γουινέα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τάραξε νερά και στεριά σε μια μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό της, που παρατηρήθηκε 133 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κοκόπο σε πρώτο στάδιο.

Αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως το επίκεντρο ήταν 63 χιλιόμετρα κάτω από την ακτή της Νέας Βρετανίας, νησί στα δυτικά της Παπούα Νέα Γουινέα.

Η δόνηση ακολουθήθηκε μετά από δέκα λεπτά από μετασεισμό, αρκετά ισχυρό, της τάξης των 5,9 Ρίχτερ.

Έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων από τη Νέα Βρετανία, σε περιοχές που περιλαμβάνουν την Ινδονησία και τις ακτές της Αυστραλίας.



Πηγή : protothema.gr


CNBC: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία, με ή χωρίς συμφωνία



Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το χρέος και αυτό μπορεί να λυθεί είτε με χρεοκοπία είτε με ανάπτυξη, υποστηρίζει ο οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen. Καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, η μόνη λύση είναι η χρεοκοπία. Τι λέει για ενδεχόμενο Grexit.
CNBC: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία, με ή χωρίς συμφωνία

Παρά τις ελπίδες ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία τον Μάιο, δεν έχουν πειστεί όλοι πως κάτι τέτοιο -που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του δανείου διάσωσης- μπορεί να λύσει το πρόβλημα χρέους της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια, συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο, μετά από μήνες διαξιφισμών, που έχουν οδηγήσει σε ένταση των φόβων περί χρεοκοπίας της ή ακόμα και εξόδου από την ευρωζώνη.

«Νομίζω πως το τέλος του δρόμου εξακολουθεί να είναι η χρεοκοπία για την Ελλάδα», δήλωσε στο CNBC ο οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen. «Το αν θα μετατραπεί σε Grexit είναι άλλο θέμα, όμως νομίζω πως απλώς αγοράζουν χρόνο».

Κατά τον ίδιο, το πρόβλημα της Ελλάδας πιθανότατα έχει δύο λύσεις: τη χρεοκοπία ή την ανάπτυξη. «Όμως η Ελλάδα δεν είναι επ' ουδενί πρόθυμη ή ικανή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που θα βάλει σε κίνηση την ανάπτυξη», σχολίασε.

«Μπορεί να μην γίνει φέτος, όμως στο τέλος θα πρέπει να κηρύξει χρεοστάσιο διότι το βάρος στην οικονομία και στις επιχειρήσεις στη χώρα είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατον να το αντέξει χωρίς μια ριζική μεταρρύθμιση, την οποία σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει».


Πηγή : euro2day.gr


Εκτάκτως στη Γενεύη ο Κοντονής για το νομοσχέδιο και τη συμφωνία


Οι προσπάθειες του Σταύρου Κοντονή ν' αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit χωρίς να πληγεί το αθλητικό νομοσχέδιο στον πυρήνα του συνεχίζονται επί ελβετικού εδάφους.

Μετά από συνεννόηση με τους ανθρώπους της UEFA ο υφυπουργός Αθλητισμού μετέβη εκτάκτως στη Γενεύη. Σκοπός του ταξιδιού του είναι να διευθετήσει ο ίδιος τις τελευταίες λεπτομέρειες και να αποφευχθούν "παρανοήσεις στις μεταφράσεις", να είναι δηλαδή όλα τακτοποιημένα, προτού το νομοσχέδιο κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Σταύρος Κοντονής έφτασε στην ελβετική πόλη το μεσημέρι της Δευτέρας και αμέσως συναντήθηκε με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, οι οποίοι τον παρέλαβαν στο αεροδρόμιο για να τον οδηγήσουν στο ξενοδοχείο.

Εκεί δεν χάθηκε καθόλου χρόνος. Η συζήτηση ήταν μακρά και διήρκησε κοντά στις τέσσερις ώρες.

Κατά πληροφορίες, το κλίμα ήταν θετικό και παρατηρήθηκε σύγκλιση στα σημεία τριβής (αποκλεισμός ελληνικών ομάδων μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, δικαστές των πειθαρχικών οργάνων). Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης, προτού ο υφυπουργός επιστρέψει στην Αθήνα και προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Αποδεικνύεται απ' όλα αυτά ότι ο χρόνος που κέρδισε μεταθέτοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου κατά δύο ημέρες ήταν πολύτιμος, αφού υπήρχε το περιθώριο να συνεχιστεί ο αδιάκοπος διάλογος με τις διεθνείς ομοσπονδίες και να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λογικά το μεσημέρι της Τρίτης ο Κοντονής θα γυρίσει στην Ελλάδα έχοντας "θωρακίσει" το νομοσχέδιο απ' όλες τις πλευρές, με τέτοιο τρόπο μάλιστα που UEFA-FIFA θα έχουν ικανοποιηθεί στο βαθμό που γίνεται. Γι' αυτό άλλωστε και έκανε το ταξίδι αυτό.

Αν αυτό δεν γίνει, εξέλιξη που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση υπό το κίνδυνο του αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις. Τον οποίο και φυσικά απεύχονται στο Υπουργείο, αλλά δεν θα μπορούν να το αποκλείσουν δεδομένου ότι περιμένουν και από την άλλη πλευρά να ρίξει λίγο νερό στο κρασί της.

Όπως όμως οι πράξεις αποτυπώνουν η ηγεσία του αθλητισμού κάνει ό,τι περισσότερο για να μην απομονωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να υποχωρήσει τόσο ώστε να παραμείνει το ίδιο καθεστώς στον επαγγελματικό αθλητισμό.



Πηγή : contra.gr


Εκτακτη συνάντηση Ντράγκι - Δραγασάκη


Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη συναίνεση της ΕΚΤ, αύριο, για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Στην κατεύθυνση αυτή ενεργό ρόλο αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευ. Τσακαλώτο, πρόκειται να συναντηθεί σήμερα, στις 5.30 μ.μ., στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, με τον πρόεδρό της Μάριο Ντράγκι. Νωρίτερα, στις 9 π.μ., ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, που μάλλον επιβεβαιώνεται ότι περνάει σε δεύτερο ρόλο, θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και ακολούθως θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Η διάψευση των προσδοκιών της Αθήνας για πρόοδο στο Brussels Group μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε, ώστε να δοθεί σήμα επικείμενης συμφωνίας προς την ΕΚΤ, αναγκάζει την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση, σε αναζήτηση συμφωνίας για ρευστότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, η απόφαση να μεταβούν οι κ. Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Βαρουφάκης σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βρυξέλλες ελήφθη στη σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον κ. Τσίπρα, το βράδυ της Κυριακής. Το μήνυμα που πρόκειται να μεταφέρουν τα τρία κυβερνητικά στελέχη είναι ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μία λύση προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει στη διαπραγμάτευση το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η επιμονή του ΔΝΤ στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη της ενδιάμεσης συμφωνίας, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία επί όποιων ζητημάτων έχουμε σύγκλιση μέχρι το τέλος του μηνός. Με αυτή τη συμφωνία θα μπορούσε, κατά την Αθήνα, να απελευθερωθεί η δόση των 7,2 δισ., ώστε να εξασφαλισθει χρηματοδότηση για τους προσεχείς μήνες και να αρχίσει η συζήτηση για ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, και ενώ χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης εμφανιζόταν βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία που θα επιτύχει, η πολυφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης δήλωσε χθες ότι η διαπραγμάτευση είναι πλέον θέμα πολιτικών αποφάσεων. Ο κ. Σακελλαρίδης έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν νοείται διαπραγμάτευση μόνο σε πολιτικό ή μόνο σε τεχνικό επίπεδο. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να μείνει ανυποχώρητη στις «κόκκινες γραμμές», ενώ ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει βήματα πίσω.



Πηγή : kathimerini.gr