Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Συνδικαλιστές στο ΕΚΠΑ θέλουν να επαναφέρουν τον υπάλληλο που κατέβασε τον server η αντιπρύτανης τους έδιωξε



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησαν χθες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αφορμή την απόλυση του συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Αντωνίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση για να συντονίσουν τις κινήσεις τους και στη συνέχεια πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας ενώπιον της αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Σοφίας Παπαϊωάννου. 

Την ώρα της διαμαρτυρίας κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, οι τόνοι ανέβηκαν και η αντιπρύτανης αντέδρασε, ζητώντας τους με έντονο τρόπο να βγουν έξω από το γραφείο. «Έξω από το γραφείο μου, ρε» φώναξε η κ. Παπαϊωάννου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, με το περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο.



Η αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για τον υπάλληλο που κατέβασε παράνομα τον σέρβερ και το ομολόγησε μπροστά στην κάμερα.



Ο υπάλληλος Δημήτρης Αντωνίου είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς είχε δήλωσε δημόσια ότι μετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ τον Φεβρουάριο, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου.

Με αφορμή τη μη ανανέωση της σύμβασής του, ο υπάλληλος που απομακρύνθηκε δικαίως Δημήτρης Αντωνίου έκανε λόγο για «μια κατά παραγγελία τιμωρία, η οποία εκφράστηκε δημόσια από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που, εκ μέρους της, αναλαμβάνουν τη δημόσια διαπόμπευση, λειτουργώντας με όρους αρένας».

Για αυτό που έκανε ούτε λόγος για μία συγνώμη!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου