Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Επέτειος ενός γελοίου δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 από μια γελοία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

 


Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 σας το θυμίζουμε τα καραγκιοζιλίκια και τα γλέντια που ακολούθησαν.

Τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015 ο γελοίος και επικίνδυνος τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  ανακοίνωσε δημοψήφισμα

Υπέρ του «ΟΧΙ» τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή (δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ), και όλα τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Υπέρ του «ΝΑΙ» η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ στον κόσμο του προέτρεψε τους ψηφοφόρους να ρίξουν ΑΚΥΡΟ.Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μιας γελοίας ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τους «θεσμούς» (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στις 27 Ιουνίου 2015 τη διενέργεια δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου της ίδιας χρονιάς. 

Το εκλογικό σώμα κλήθηκε να απαντήσει αν εγκρίνει ή απορρίπτει την πρόταση των δανειστών της 25ης Ιουνίου 2015, η οποία προκάλεσε και την αποχώρηση της γελοίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τις διαπραγματεύσεις. H πρόταση του υπουργικού συμβουλίου έγινε αποδεκτή από τη Βουλή στις 28 Ιουνίου, με ψήφους 178 (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή (δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ)) έναντι 120 (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ). Δύο βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

Το κείμενο που αναγραφόταν επί του ψηφοδελτίου ήταν το ακόλουθο:

Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Programm and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).

Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ.

Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.

Το δημοψήφισμα της γελοίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ναι» ή «όχι» στην Ευρώπη και το Ευρώ, και με αυτό τον τρόπο νόμιζαν ότι θα χρησίμευε ως ένα διαπραγματευτικό όπλο της ελληνικής πλευράς στην επανέναρξη των συνομιλιών.
Οι Έλληνες πολίτες οδηγήθηκαν στις κάλπες την Κυριακή 5 Ιουλίου, με κλειστές τις τράπεζες και πλαφόν αναλήψεων έως 60 ευρώ ημερησίως, καθώς μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος το Γιούρογκρουπ αποφάσισε να μην παρατείνει το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, που έληγε στις 30 Ιουνίου, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγηθεί στην επιβολή τραπεζικής αργίας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το «ΟΧΙ» επικράτησε συντριπτικά με το 61,31% των ψήφων, έναντι 38,69% που έλαβε το «ΝΑΙ».

Και τελικά κέρδισε το ΝΑΙ ευτυχώς γιατί μέχρι σήμερα και για πάντα, όλοι μας αναφωνούμε ευτυχώς που γλιτώσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου