Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ο Ερντογάν και Φιντάν αποκάλεσαν αδελφό τους τον δολοφονημένο τρομοκράτη της Χαμάς Χανίγια

 


Ταυτισμένος με την τρομοκρατία ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, και ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, που δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν αδελφό τους τον νεκρό ηγέτη των τρομοκρατών της Χαμάς, και δείχνει ότι δεν έχει καμία δουλειά η Τουρκία στην Δύση.

«Καταδικάζω σθεναρά την προδοτική δολοφονία του προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη», έγραψε στο λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «είναι μια κατάπτυστη απόπειρα υπονόμευσης της παλαιστινιακής υπόθεσης, της ένδοξης αντίστασης της Γάζας και του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων αδελφών μας.

Όποιος κι αν είναι ο σκοπός των αποτρόπαιων επιθέσεων εναντίον του Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, του Αμπντουλαζίζ Αλ Ραντίσι και πολλών άλλων πολιτικών προσωπικοτήτων από τη Γάζα, ο σκοπός της δολοφονίας του αδελφού μου Ισμαήλ Χανίγια είναι ο ίδιος- ωστόσο, η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να επιτύχει ξανά τους σκοπούς της, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Με την ισχυρή στάση του ισλαμικού κόσμου και τη συμμαχία της ανθρωπότητας, πρώτα ο Αλλάχ, ο διωγμός και η γενοκτονία στη Γάζα, ειδικά η τρομοκρατία του Ισραήλ στην περιφέρειά μας, σίγουρα θα τελειώσει και η περιοχή μας και ο κόσμος θα ζήσουν σε ειρήνη.

Για το σκοπό αυτό, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε όλα τα μέσα, να πιέζουμε όλες τις πόρτες και να στηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας με όλα μας τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις. Με βάση τα σύνορα του 1967, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εύχομαι το έλεος του Θεού στον αδελφό μου Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της ειδεχθούς επίθεσης- εύχομαι υπομονή στην οικογένειά του, συλλυπητήρια στους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα και την Παλαιστίνη και στον ισλαμικό κόσμο.

Είθε ο Αλλάχ να τον τιμήσει με τον ουρανό και τη δόξα Του».

Με πολιτική καταγγελία κατά του Ισραήλ καταδίκασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, τη δολοφονία του ηγέτη των τρομοκρατών Ισμαήλ Χανίγια. Περιγράφοντας τον Χανίγια ως «αγαπημένο αδελφό» και «σύμβολο της ένδοξης παλαιστινιακής αντίστασης» ο Φιντάν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Τουρκίας στη στήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης.

«Έμαθα με βαθιά θλίψη ότι ο αγαπημένος μου αδελφός Ισμαήλ Χανίγια μαρτύρησε στο Ιράν. Αφιέρωσε τη ζωή του στην παλαιστινιακή υπόθεση και στο να φέρει ειρήνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη. Είμαστε μάρτυρες των πρόσφατων προσπαθειών του για κατάπαυση του πυρός. Ακόμη και όταν τα μέλη της οικογένειάς του σφαγιάστηκαν από το Ισραήλ, δεν έχασε ποτέ την πίστη του στην ειρήνη. Ο Ισμαήλ Χανίγια ήταν ένα πρόσωπο που έγινε σύμβολο της ένδοξης παλαιστινιακής αντίστασης. Η λατρευτή του μνήμη του θα συνεχίσει να είναι ζωντανή στη δίκαιη υπόθεση του παλαιστινιακού λαού. Είθε ο Αλλάχ να τον συγχωρέσει, είθε η θέση του να είναι στον ουρανό».

Ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, θρηνεί επίσης για τη δολοφονία του ηγέτη των τρομοκρατών Χανίγια ρίχνοντας μερικά “αντιιμπεριαλιστικά” συνθήματα.

«Έμαθα με θλίψη ότι ο Ισμαήλ Χανίγια, μια από τις ηγετικές πολιτικές προσωπικότητες της παλαιστινιακής αντίστασης, μαρτύρησε ως αποτέλεσμα μιας προδοτικής και απάνθρωπης δολοφονίας. Η παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία έχει μεγαλώσει στις καρδιές όλων των λαών του κόσμου, θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στους βάρβαρους Σιωνιστές. Νικητής θα είναι αργά ή γρήγορα ο καλός λαός. Είθε ο Θεός να ευλογήσει το μαρτύριό του. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στον αδελφό παλαιστινιακό λαό, στον ισλαμικό κόσμο και σε όλη την ανθρωπότητα που αντιστέκεται στα ατσάλινα γρανάζια του ιμπεριαλισμού. Μια μέρα όλα τα γρανάζια θα σπάσουν…», έγραψε στο Χ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου