Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Περισσότερα κίνητρα για να ενθαρρύνουμε τα υγιή συνεργατικά σχήματα


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, ο οποίος λειτουργεί εδώ και 52 χρόνια παράγοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνεταιρισμού, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε:

  • Επισκέπτομαι σήμερα για να τιμήσω την πολύ σημαντική προσπάθεια την οποία έχετε κάνει, να μετατρέψετε τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων σε ένα υπόδειγμα συνεργασίας στον κτηνοτροφικό τομέα. Και το λέω αυτό διότι έχετε επιτύχει κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό: μία επιχείρηση η οποία είναι κερδοφόρα, ένα προϊόν το οποίο αποτελεί τη “ναυαρχίδα” του πρωτογενούς μας τομέα, 1.200 κτηνοτρόφοι, οι οποίοι καθημερινά φέρνουν το γάλα τους στον Συνεταιρισμό, παραπάνω από 200 εργαζόμενοι. Αλλά, ταυτόχρονα, ένας συνεταιρισμός με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ο οποίος είναι πάντα δίπλα και κοντά σε όποιον έχει ανάγκη, στους παραγωγούς αν αρρωστήσει ένα ζώο σας, με επενδύσεις, με περιβαλλοντική ευαισθησία. Είναι το μοντέλο της συνεργατικής παραγωγής το οποίο θέλουμε να το κάνουμε κανόνα και όχι εξαίρεση συνολικά στον πρωτογενή κλάδο της χώρας και όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές με τον Υπουργό, θέλω να δώσουμε περισότερτα κίνητρα για να ενθαρύνουμε τα υγιή συνεργατικά σχήματα. 
  • Αποφεύγω τον όρο “συνεταιρισμός” όχι γιατί δεν τιμώ τον συνεταιρισμό, αλλά γιατί στη συνείδηση πολλών οι συνεταιρισμοί είναι ταυτισμένοι με κάποιες κακές συνήθειες του παρελθόντος, κυρίως με χρεοκοπίες, με δανεικά τα οποία δίνονταν και τελικά κατέληγαν αγύριστα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου