Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

7 νέα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια για Αττική και Θεσσαλονίκη

 



Τα επτά νέα ΓΠΣ  είναι τα εξής:

  1. Η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ν. Θεσσαλονίκης) και η περιβαλλοντική έγκριση αυτού
  2. Η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών (Ν. Θεσσαλονίκης) και η περιβαλλοντική έγκριση αυτού.
  3. Η Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου (Ν. Θεσσαλονίκης) και η περιβαλλοντική έγκριση αυτού.
  4. Η Έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χωρικής Υποενότητας Κοιλάδας Ωρωπού (Δ.Κ. Νέων Παλατίων, Δ.Κ. Σκάλας Ωρωπού, Δ.Ε. Συκαμίνου, Χαλκουτσίου και Τ.Κ. Ωρωπού) του Δήμου Ωρωπού (Ν. Αττικής) και η περιβαλλοντική έγκριση αυτού.
  5. Η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης (Ν. Αττικής) και η περιβαλλοντική έγκριση αυτού.
  6. Η Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Λαυρεωτικής και η περιβαλλοντική έγκριση αυτού.
  7. Η Έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαυρεωτικής (Ν. Αττικής) και η περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

Οι αναθεωρήσεις, εγκρίσεις και τροποποιήσεις των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων στο παρελθόν έχρηζαν πολυετούς διαδικασίας -σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τις δύο δεκαετίες. Πλέον προχωρούν με υψηλή ταχύτητα, μεθοδικότητα, προγραμματισμό και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου