Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Αναξιόπιστος και χωρίς να βάζει μυαλό ο Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16 ρίχνει πάλι τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης


Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από τη στιγμή που οι ΗΠΑ άναψαν το πράσινο φως για την πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία και τον εκσυγχρονισμό άλλων 79 και ο προκλητικός Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε στην εμπρηστική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας, αδιαφορώντας εάν αυτό είναι και πάλι σε βάρος του.

Μιλώντας στους υποψήφιους του κόμματός του για τις δημοτικές εκλογές στην Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα στη Σμύρνη»!

«Οι περιοχές του Μαρμαρά και του Αιγαίου είναι οι περιοχές που φυτεύτηκαν τα πρώτα θεμέλια της χιλιόχρονης ιστορίας μας» συμπλήρωσε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως είναι γνωστό, η τακτική που ακολούθησε ο Τούρκος πρόεδρος το προηγούμενο διάστημα να απέχει από την εμπρηστική ρητορική σε βάρος της χώρας μας ήταν καταλυτική για να πάρει η Τουρκία το «ναι» από το Κογκρέσο για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών, και τώρα ο αναξιόπιστος Τούρκος άρχισε τα ίδια.

Όπως έγινε γνωστό από τις ΗΠΑ, η Δημοκρατία της Τουρκίας ζήτησε να αγοράσει 40 νέα αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει 79 υπάρχοντα αεροσκάφη F-16 σε επίπεδο Viper.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου