Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Σκάνδαλο τρομοκρατών Χαμάς-ΟΗΕ

 



Απομακρύνθηκαν 12 εργαζόμενοι που κατηγορούνται από το Ισραήλ ότι ενεπλάκησαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 – Σειρά χωρών αποσύρουν τη χρηματοδότηση

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις ότι 12 στελέχη του ΟΗΕ είχαν σχέση με τη Χαμάς και γνώριζαν τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ!

Τεράστιο σκάνδαλο έχει προκαλέσει η απομάκρυνση 12 εργαζομένων της Υπηρεσίας Αρωγής στους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, που κατηγορούνται από το Ισραήλ ότι εμπλέκονται στην επίθεση της Χαμάς εντός ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η είδηση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, με τις κυβερνήσεις, τη μία πίσω από την άλλη, να ανακοινώνουν αναστολή της χρηματοδότησης. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αυστραλία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Φινλανδία και Γερμανία ήταν ανάμεσα στις χώρες που πήραν αυτή την απόφαση. Η Ελβετία δεν θα λάβει απόφαση για την αναμενόμενη πληρωμή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν.

Μετά από αυτό πρώτο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τη διακοπή της χρηματοδότησης προς την UNRRA, τον Οργανισμό Περίθαλψης και Αποκαταστάσης των Ηνωμένων Εθνών, προκαλώντας την αντίδραση της Χαμάς που καταγγέλλει ως φιλο-σιωνιστικές τις ΗΠΑ και τις χώρες που ανακοίνωσαν επίσης ότι διακόπτουν τη χρηματοδότηση. "Καταδικάζουμε έντονα", δήλωσε το Ισλαμικό Κίνημα, ''την εκστρατεία υποκίνησης που ξεκίνησε η σιωνιστική εγκληματική οντότητα εναντίον διεθνών θεσμών που συμβάλλουν στην ανακούφιση του λαού μας", αναφέρεται σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση.

Η καταγγελία έγινε από το Ισραήλ με στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ και αφορούσε τις στενές επαφές της οργάνωσης του ΟΗΕ με τη Χαμάς, η οποία δεν περιορίζονταν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό. Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Libero, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας κατηγορεί την κυβέρνηση Μελόνι που ανακοίνωσε το πάγωμα της χρηματοδότησης, μαζί με τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία, την Ελβετία, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είναι ο βασικός χρηματοδότης της οργάνωσης που βοηθάει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από το 1949. Σημαντική είναι και η χρηματοδότηση που παρέχουν η Αυστραλία και ο Καναδάς με 13,8 και 23,7 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου