Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Opinion Poll: Στο 38,1% η ΝΔ, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 16%, τρίτο ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,7%

 



Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη - Πολάκη

Η ΝΔ παραμένει αδιαφιλονίκητα πρώτη, το ΠΑΣΟΚ πέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση.

Πρόκειται για το πολιτικό βαρόμετρο που παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Opinion Poll, Ζαχαρία Ζούπη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24 με τον Βασίλη Τσεκούρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, παρά τις ενστάσεις που καταγράφονται από τους πολίτες, κυρίως για την ακρίβεια, και έχουν απόλυτο δίκιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και δημοσκοπικά, χάνοντας τη δεύτερη θέση.

Ότι το ΠΑΣΟΚ περνά για πρώτη φορά από το 2012 (!) σε δημοσκόπηση στη δεύτερη θέση, επωφελούμενο της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ.





Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,1%, με απόσταση 18,2 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, που αυτή τη φορά είναι το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκεται στο 12,9% και περνά τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, που συγκεντρώνει 11,9%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και η Νίκη με 3,2%.




Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5%, ενώ δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ με 16% (22,5 μονάδες πίσω). Τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,7% και τέταρτο το ΚΚΕ με 10,6%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 6,3% (από λάθος, στην κάρτα εμφανίζεται με 5,9%), η Νίκη με 3,9% και οι «Σπαρτιάτες» με 3%. Εκτός μένει η Πλεύση με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 50%) πιστεύουν ότι το κόμμα με τον Κασσελάκη στην ηγεσία θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι 39% που πιστεύει ότι μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 27% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ένα κόμμα με καθαρά αριστερό προσανατολισμό, ακριβώς ίδιο ποσοστό δηλώνει «μάλλον ναι», ενώ το 26% απαντά αρνητικά και το 15% «μάλλον όχι».

Η ακρίβεια παραμένει το κυριότερο πρόβλημα για τους πολίτες (61,1%) με διαφορά από το δεύτερο, που είναι η οικονομία/ανάπτυξη (38,4%).

Ως προς τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίας, το 30,1% δηλώνει ότι διαφωνεί, ενώ ένα ισχυρό 24,1% δηλώνει ότι συμφωνεί.

Ως προς τον βαθμό ικανοποίησης από την κυβέρνηση, το 40,2% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, το 23,2% δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο, ενώ το 29,8% λίγο ικανοποιημένο.

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες : 










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου