Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Για τον Κασσελάκη δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ ο Τσίπρας αλλά ο Τσακαλώτος, ο Τσίπρας λέει είχε δουλειές

 


Τα είπε όλα όπως του τα έγραψαν, μπερδεμένα χωρίς να έχει πλήρη αντίληψη των όσων λέει, και τελικά είπε για να το τερματίσει, πώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήξερε τι του γίνεται στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του, ο Τσακαλώτος έκανε κουμάντο.

Σχετικά με τη δήλωση για το μαξιλάρι των 37 δισ. όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψει την βλακεία που είπε, τόνισε ότι για αυτό ευθύνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έβγαλε μέτρα που οδήγησαν στην υπεραπόδοση και όχι ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας έτσι να κατευνάσει τον πρώην πρόεδρο. 

Δεν είπε έκανα λάθος, που είπα ότι είναι αντιμνημονιακό μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμνημονιακό είναι αλλά την ευθύνη δεν την είχε ο τότε Πρωθυπουργός αλλά ο υπουργός Οικονομικών!

Συγκεκριμένα είπε προκαλώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ : «στην ομιλία μου στο Economist απάντησα -βασικά ανέλυσα μάλλον την έκθεση της Standard & Poors για την επενδυτική βαθμίδα- όπου εκεί έλεγε η Standard & Poors ότι είναι ένα πολύ μεγάλο μαξιλάρι το συγκεκριμένο. Αναφέρθηκα στη χρηστή διοίκηση που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις προηγούμενες, όπου όντως ήταν μια τίμια κυβέρνηση. Είχε ένα δύσκολο έργο, το έφερε εις πέρας.

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου σε βόλτα στον δρόμο προς τη Βουλή απάντησα στην ερώτηση «το 37 δεν θα μπορούσε να ήταν και λιγότερο;».  Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ο υπεύθυνος της διαπραγμάτευσης με τους ομολόγους του. Ήταν μια πορεία στην οποία η Ελλάδα έλεγε αυτά τα μέτρα θα πάρουμε, θεωρούμε ότι θα αποφέρουν 10 δισ. Η τρόικα έλεγε 5 δισ. θα αποδώσουν και τελικά ήταν 15 δισ. υπεραπόδοση. Ξανά και ξανά και ξανά. Άρα λοιπόν, ο κ. Τσακαλώτος θα μπορούσε να έχει κάνει μια καλύτερη συνεννόηση, διαπραγμάτευση με την τρόικα, να πείσει ότι αυτή η υπεραπόδοση είναι δομική και ότι θα έπρεπε να είχαμε ένα…

Ο κ. Τσίπρας που έκανε χίλια πράγματα, πρέπει εκείνος να κάνει εικονομετρία με τον κ. Σόιμπλε;.  Ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίστηκε μια πολύ μεγάλη κατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι κατάφερε, ενάντια και στην τρόικα, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τον υποκατώτατο μισθό, κατάφερε να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, το ’18-’19 και είχε έναν προεκλογικό αγώνα. Ο υπεύθυνος για την υπεραπόδοσης των στόχων ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Ο λόγος για τον οποίο αναφέρθηκα σε αυτό είναι επειδή πιστεύω ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει μια εμμονή με την αύξηση των φόρων. Έχει εμμονή. Ίσως και μια ιδεοληψία εναντίον της μεσαίας διαστρωμάτωσης στην κοινωνία. Εγώ δεν είμαι υπέρ της φοροεπιδρομής».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου