Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Στο Ισραήλ έφτασαν οι 12 γυναίκες που απελευθέρωσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς

 


Στο έδαφος του Ισραήλ βρίσκονται πλέον οι 12 όμηροι που απελευθερώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Στην επιβεβαίωση της είδησης ότι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού οι όμηροι της Χαμάς, ανάμεσά τους 10 Ισραηλινές, προχώρησε νωρίτερα ο IDF. Οι άλλες δύο γυναίκες που αφέθηκαν ελεύθερες είναι Ταϊλανδές. 

Με τη σειρά της, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι παρέλαβε επιτυχώς τις ομήρους και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η μεταφορά των πρώην αιχμαλώτων στην Αίγυπτο, μέσω του περάσματος της Ράφα.

Αργότερα, θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο όπου οι ισραηλινές δυνάμεις θα εξακριβώσουν την ταυτότητά τους, προτού τις φέρουν στο Ισραήλ.

«Οι οικογένειες των ομήρων ενημερώνονται από εκπροσώπους των IDF», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός. 

Έχουν δοθεί, μάλιστα, στοιχεία με τις φωτογραφίες των Ισραηλινών που έχουν απελευθερωθεί. 

Οι Ισραηλινές που απελευθερώθηκαν απόψε είναι δέκα γυναίκες, εκ των οποίων μία ανήλικη 17 ετών. Εξ αυτών, τέσσερις γυναίκες έχουν διπλή υπηκοότητα: δύο με αργεντίνικη, μία με αυστριακή και μία με φιλιππινέζικη.

Αυτές είναι οι δέκα είναι γυναίκες από το Ισραήλ που κρατούνταν αιχμάλωτες από τη Χαμάς: 



- Ditza Heiman, 84 ετών, από το κιμπούτζ Nir Oz, μητέρα τεσσάρων παιδιών, μητριά τριών παιδιών, γιαγιά 20 παιδιών και προγιαγιά πέντε παιδιών.


- Tamar (Tami) Metzger, 78 ετών, από το κιμπούτζ Nir Oz. Ο σύζυγός της, Yoram Metzger, 80 ετών, παραμένει όμηρος στη Γάζα.


- Ada Sagi, 75 ετών, από το κιμπούτζ Nir Oz. Μητέρα τριών παιδιών, έμαθε αραβικά και αργότερα δίδαξε τη γλώσσα σε άλλους ως έναν τρόπο να βελτιώσει την επικοινωνία με τους Παλαιστίνιους που ζουν στα νοτιοανατολικά σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.


- Η γεννημένη στις Φιλιππίνες Noralin Babadila Agojo, γνωστή και ως Nora ή Natalie, 60 ετών. Την πήραν από το κιμπούτζ Νιρίμ στις 7 Οκτωβρίου και ο ισραηλινής καταγωγής σύζυγός της σκοτώθηκε. Το ζευγάρι ζούσε στην κεντρική πόλη Yehud και επισκεπτόταν φίλους στο κιμπούτζ.


- Rimon Kirsht Buchshtav, 36 ετών, επίσης από το κιμπούτζ Nirim. Ο σύζυγός της, Yagev Buchshtav, 34 ετών, παραμένει όμηρος στη Γάζα.


- Η Mia Leimberg, 17 ετών, η μητέρα της, Gabriela Leimberg, 59 ετών, και το μέλος της οικογένειάς τους Clara Marman, 62 ετών. Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ απήχθησαν από το κιμπούτς Nir Yitzhak στις 7 Οκτωβρίου.


- Η γεννημένη στην Αργεντινή Ofelia Roitman, 77 ετών, από το κιμπούτζ Nir Oz.


- Meirav Tal, 54 ετών, από το κιμπούτζ Nir Oz. Κρατήθηκε όμηρος μαζί με τον σύντροφό της Yair Yaakov, 59 ετών.


Αναμένεται εντός των επομένων ωρών η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων – μια μη κυβερνητική οργάνωση που υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές – πρόκειται να αποφυλακιστούν 15 γυναίκες και 15 ανήλικοι.

Από την Παρασκευή, η Χαμάς απελευθερώνει τουλάχιστον δέκα γυναίκες και παιδιά από τους ομήρους που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου