Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτοί είναι οι 6 Τούρκοι που εκτελέστηκαν

 


Με τις ελληνικές διωκτικές αρχές να αναζητούν τα κίνητρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης των έξι Τούρκων στη Λούτσα το βράδυ της Δευτέρας, από άγνωστη ομάδα ατόμων που καταζητούνται, ο τουρκικός τύπος, δίνει πληροφορίες για τα θύματα αλλά και την παράνομη δράση τους διεθνώς.

Στο σπίτι που έμεναν στην Λούτσα δεν βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που να «δείχνει» προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, παρά μόνο κάποια προσωπικά αντικείμενα τα οποία θα αξιολογηθούν σε επίπεδο DNA.

Από την έρευνα των αρχών προκύπτει ότι το αυτοκίνητο μάρκας φορντ με γερμανικές πινακίδες, στο οποίο βρέθηκαν δολοφονημένοι οι έξι Τούρκοι, είναι νόμιμες. Το όχημα φέρεται να ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, Γερμανό υπήκοο. Η διέλευση του αυτοκινήτου με τους έξι επιβάτες καταγράφηκε χρονικά τον περασμένο Αύγουστο μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Η εφημερίδα Milliyet σε δημοσίευμα της με φωτογραφία που έχει στην πρώτη σελίδα της, δείχνει όπως υποστηρίζει τα πρόσωπα των έξι που έπεσαν νεκροί στη δολοφονική ενέδρα στην Λούτσα.



Κατά το δημοσίευμα πρόκειται για τους Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan και Burak Tahmaz. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται ανάρτηση σε λογαριασμό στο TikTok (Red Kit çetesi) με την φωτογραφία των έξι και το μήνυμα «πήραμε την εκδίκησή μας».

Όπως έγινε γνωστό από χθες, οι έξι άνδρες που εκτελέστηκαν φέρονται να ανήκουν στην εγκληματική ομάδα του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν και να βρίσκονται σε διαμάχη με αντίπαλο εγκληματικό δίκτυο.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα της πολλαπλής εκτέλεσης στη Λούτσα το απόγευμα της Δευτέρας με θύματα άτομα ηλικίας από 25 έως και 28 ετών, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα εγκλήματα να συνδέονται με μία δολοφονία που είχε γίνει στη Γαλλία με θύματα δύο Τούρκους που ήταν μέλη της μίας εκ των δύο ομάδων. Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να έφυγαν από τη Γαλλία και να ήρθαν στην Ελλάδα προκειμένου να βρουν καταφύγιο.

Τέλος θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Τούρκος που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, χθες συνδέεται με την υπόθεση, και αυτό γιατί αφενός φέρεται να έκλεισε εισιτήριο μία ώρα με το μακελειό και αφετέρου γιατί στις αποσκευές του βρέθηκαν τέσσερα φυσίγγια που έχουν ίδιο διαμέτρημα με αυτό που είχαν οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της ενέδρας (9mm).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου