Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

50 εκατομμύρια ευρώ από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Daniel


 

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Βασίλη Ράπανο και την γενική διευθύντρια της Ένωσης κα Χαρούλα Απαλαγάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεισφορά των τραπεζών στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. 

Σύμφωνα με τον κ. Ράπανο, το Δ.Σ. της ΕΕΤ αποφάσισε:

  • Πρώτον, όλες οι τράπεζες μέλη της Ένωσης:
    • Αναστέλλουν την υποχρέωση καταβολής δόσεων των ενήμερων δανείων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του έτους. 
    • Αναστέλλουν το σύνολο των διαδικασιών δικαστικής και εξώδικης είσπραξης απαιτήσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023. 
    • Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή που έχουν οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας στην εξωστρέφεια αλλά και την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, είναι έτοιμες να προτείνουν εξειδικευμένες λύσεις για την κάθε επιχείρηση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς. 
  • Τέλος, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες αποφάσισαν να συμβάλουν στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά θα κατανεμηθούν και θα διατεθούν για υποδομές κυρίως, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Κοινωνικούς και Οικονομικούς Φορείς της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Υπουργός:

  • Ευχαρίστησε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τη σημαντική, κοινωνική συνεισφορά της στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς καταιγίδας Daniel
  • Έκανε προσκλητήριο προς όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΕΕΤ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου