Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Πως ο 32χρονος Τούρκος οδήγησε στην… ενέδρα θανάτου τους Τούρκους μαφιόζους

 


Στο κάθισμα του οδηγού του μπλε Focus, του αυτοκινήτου των θυμάτων της Λούτσας, καθόταν ο… 32χρονος Suleyman D., ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη δύο ώρες μετά το αιματοκύλισμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η θέση του ταυτοποιείται εργαστηριακά μέσω DNA και αποτυπωμάτων και εικονοληπτικά από βίντεο καμερών ασφαλείας της οικίας που διέμεναν τα θύματα.

Ο 32χρονος φέρεται να είναι αυτός που έστειλε SMS σε κάποιο από τα θύματα, αναφέροντας ότι έχει «προδοθεί η τοποθεσία τους και πρέπει να φύγουν γιατί θα τους σκοτώσουν». Με αυτόν τον τρόπο τους παρέσυρε στη δική του «παγίδα» θανάτου, με πρόφαση ότι θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα. 

Όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ο 32χρονος Suleyman D, ήταν πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας και είχε διαγραφεί ως… γκιουλενιστής, με αποτέλεσμα εκείνος να διαφύγει στη Λέσβο για να μη συλληφθεί.

Ο πήγε στο οίκημα των θυμάτων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Λούτσα λέγοντας στα θύματα πως πρέπει να τους πάρει για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο γιατί… κινδυνεύουν. Φαίνεται πως εκείνος προμήθευσε τα θύματα με τις πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενδεχομένως για να τους πείσει για το… ταξίδι τους. Μάλιστα έκατσε εκείνος στη θέση του οδηγού καθώς «ήξερε τη διαδρομή». Οταν τα θύματα φέρεται να είπαν ότι ήταν πολλοί για να μπουν στο ίδιο αυτοκίνητο, εκείνος τους απάντησε ότι το αεροδρόμιο είναι σε κοντινή απόσταση.

Οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο «δούρειος ίππος», που λειτουργούσε για λογαριασμό των εκτελεστών. Ενδεχομένως, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που προπορευόταν του αυτοκινήτου των θυμάτων.

Μετά τη σύλληψη του 32χρονου Τούρκου στο αεροδρόμιο οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έστειλαν άμεσα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μετά το ξεκλείδωμά του, με έκπληξη διαπίστωναν οι αστυνομικοί ότι ο 32χρονος φαίνεται να έχει διαγράψει με έναν μη ανακτήσιμο τρόπο όλα τα αρχεία του κινητού του τηλεφώνου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου