Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Ο Καλογιαντσίδης ΣΥΡΙΖΑ : «Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης είχε δίκιο… Δεν κερδίσαμε εμείς, αλλά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής»

 


Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ευθέως στη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή ότι το τουρκικό προξενείο παρενέβη υπέρ του Οζγκιούρ.

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» τόνισε, για να προσθέσει:

«Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη τη μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εκλογή του Φερχάτ Οζγκιούρ, και την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ώστε ο μουσουλμάνος βουλευτής να κερδίσει την έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Thanasis Kalogiantsidis
την Κυριακή

"Δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επί της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, αλλά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής επί των κατοίκων του συγκεκριμένου νομού. Με μια συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο πριμοδοτήθηκε ο Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος πλειοψήφησε, με σημαντική διαφορά, του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου."

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Κομοτηνής κάνει καταγγελία για τα βρώμικα παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας.

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως είχε δηλώσει, από τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο», είχε προβεί σε ανάρτηση την Κυριακή, στην οποία έκανε λόγο για επικράτηση στο νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο», έναντι του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου.

Στην ανάρτησή του, ο Θανάσης Καλογιαντσίδης ανέφερε συγκεκριμένα:

Σε σχέση πάντως με την κομματική ιδιότητα του Θανάση Καλογιαντσίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως αυτή «είναι σε αναστολή από τον Δεκέμβριο για την αντικομματική του συμπεριφορά και δεν παραιτήθηκε όπως ο ίδιος αναφέρει». Χαρακτήριζε, δε, «ψευδή και ανυπόστατα», τα όσα κατήγγειλε στην ανάρτησή του τότε για τη λειτουργία της κομματικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Καλογιαντσίδης: «Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης είχε δίκιο…»

Ο κ. Καλογιαντσίδης σε άλλη ανάρτηση στο Facebook εξαπέλυσε πυρά με στόχο τον Νίκο Φίλη για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ, κάνοντας λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία» του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Ροδόπης, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, MHP.

Στην ανάρτησή του, ο Θανάσης Καλογιαντσίδης αναφέρει:

«Ο Νίκος Φίλης, εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών της εσωκομματικής τάσης της λεγόμενης “Ομπρέλας” εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., άστραψε και βρόντηξε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και προς υπεράσπιση του Οζγκιούρ Φερχάτ. Ειλικρινώς απορούμε.

Ο κύριος Φίλης:

Δεν πήρε χαμπάρι πως ο “σύντροφος Οζγκιούρ” έκανε τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία;

Γνωρίζει πως ο σύντροφός του συχνότατα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, τελετές κτλ παρακρατικών δομών που η Τουρκία συντηρεί εντός της Ελλάδος; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες;

Γνωρίζει ο κ. Φίλης, πως ο -δικός τους!- μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δημήτρης Χαρίτου, σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ (Xronos Media Group) “φωτογράφισε” τον “σύντροφο Οζγκιούρ” θέτοντας το δίλημμα πως, εάν οι πολίτες τον επιλέξουν, θα είναι βουλευτής “… που θα κινείται εξωθεσμικά και θα δίνει πρώτα λόγο σε μηχανισμούς, σε παράκεντρα, άλλες δομές, για λογαριασμό ξένων χωρών”;

Δεν γνωρίζει πως ο “σύντροφος Οζγκιούρ” μίλησε σε τουρκικό σταθμό ο οποίος μάλλον δεν είναι και πολύ Αριστερός, αφού θεωρείται φίλα προσκείμενος προς το τουρκικό κόμμα MHP (σσ “Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης”) του γνωστού τούρκου νεοφασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Devlet Bahçeli), γνωστού και ως κόμματος των “Γκρίζων Λύκων”;

Μάλλον δεν άκουσε, δεν διάβασε καν ο κύριος Φίλης την ανακοίνωση της κυρίας Ελένης Λαφτσή, παλαιού στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή», η οποία μεταξύ άλλων έγραψε: “Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη!… Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!”

Ο κύριος Φίλης μιλά για “υποδαύλιση εθνοτικού μίσους”! Ποιος την πράττει; Εκείνοι που περιγράφουν την κατάσταση ή εκείνοι που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Ελληνική Δημοκρατία;

Είναι πολιτικά σύνηθες, όσο και απαράδεκτο, κάποιος ν’ απευθύνεται στους ψηφοφόρους ποντάροντας στην άγνοιά τους. Τι πιο λογικό από το να μη γνωρίζει ο Αθηναίος ή Νησιώτης ψηφοφόρος τα της Ροδόπης; Ο υπεύθυνος πολιτικός ωστόσο οφείλει να γνωρίζει και να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για μικροκομματικά οφέλη και εν προκειμένω, δυστυχώς, ο Μητσοτάκης είπε την αλήθεια, ενώ ο κύριος Φίλης φαίνεται να σπεκουλάρει κομματικά πάνω σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος.

Και θέτουμε ένα τελευταίο ερώτημα; Τελικώς, αυτό το κόμμα ποιος το διοικεί; Η ηγεσία του ή οι δικαιωματιστές του 3%;



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου