Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Η Ν.Δ. μείωσε φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ και ο Τσίπρας μιλάει για φορο-λεηλασία

 


Τσίπρας απίστευτα ψεύτης, παραποιεί χυδαία την αλήθεια, και δεν διστάζει να λέει νούμερα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Φυσικά και δεν υπάρχει φορολογική λεηλασία σήμερα και ότι αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψέματα. 

Η αλήθεια με την οποία δεν μιλιέται ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι η κυβέρνηση μείωσε την τελευταία τετραετία φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ και τα αυξημένα φορολογικά έσοδα του 2022, ήρθαν με την υψηλότερη ανάπτυξη, στην μείωση της φορο-διαφυγής λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στον τουρισμό αλλά και στην ακρίβεια, η οποία είχε συνεισφορά στο 1/5 της αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Τα φορολογικά έσοδα μοιράστηκαν με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία, μέσω της μονιμοποίησης κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, της μονιμοποιήσης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης με μόνιμο τρόπο των συντάξεων, της ενίσχυσης όσων δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά και της αύξησης των απολαβών των γιατρών.

Η φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας απέδωσε, και το 2022 και 2023 εισπράχθηκαν από 5,3 δις ευρώ από τη φορολόγηση των εταιρειών παραγωγής ενέργειας αλλά και τη φορολόγηση με 33% των υπερκερδών των εταιρειών πετρελαιοειδών.

4,7 δις απο τα 5,2 δις έχουν ήδη εισπραχθεί και τα 600 εκατ, των διυλιστηρίων δεν έχουν ακόμα εισπραχθεί γιατί δεν έχουν υποβληθεί ακόμη οι φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου