Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της μεγάλης αναμόρφωσης του ΕΣΥ


 

Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών Δράμα:

Για την επόμενη τετραετία ξέρουμε ότι όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό το οποίο θα πάρουμε, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη που εναποθέτουν οι πολίτες στις πλάτες μας και τόσο πιο τολμηροί πρέπει να είμαστε και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Και αυτές τις αλλαγές -να είστε απολύτως σίγουρες και σίγουροι- είμαστε τώρα πολύ πιο έτοιμοι, πολύ πιο έμπειροι, πολύ πιο προετοιμασμένοι να τις υλοποιήσουμε.

Πάρτε για παράδειγμα τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν έκρυψα ποτέ ότι για εμένα αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Έχουμε μία τετραετία για να αποκτήσει η χώρα ένα σύγχρονο νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, θα το κάνουμε πράξη.

  • Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, που πολλοί από αυτούς είναι γιατροί που ήδη υπηρετούν σήμερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως επικουρικοί. Θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας -ξέρετε ότι έχουμε φιλόδοξα σχέδια για το νοσοκομείο της Δράμας, όχι μόνο για την ενεργειακή του αναβάθμιση, αλλά έχουμε εξασφαλισμένους πόρους για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, για τη μονάδα εντατικής θεραπείας.
  • Θέλουμε η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, ανεξαρτήτως του πού βρίσκεται, να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, είτε είναι σε μεγάλη πόλη, είτε είναι στο χωριό, με στήριξη των κέντρων υγείας, με περισσότερη τηλεϊατρική, με περισσότερο υγειονομικό προσωπικό.

Ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα για εμένα -πήραμε τα μαθήματα της πανδημίας, ξέρουμε πια και τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας- η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της μεγάλης αναμόρφωσης του ΕΣΥ. Να με πιστέψετε, διότι ξέρετε ότι τις δεσμεύσεις τις οποίες σας δίνω έχω την «κακή» συνήθεια να τις υλοποιώ.

Έχουμε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, πολλά και φιλόδοξα σχέδια για την επόμενη τετραετία. Αλλά επιμένω στην ανάγκη να έχουμε μια σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία ακριβώς διότι αυτή η ισχυρή πλειοψηφία θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου