Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Η πορεία προκοπής την οποία έχουμε χαράξει δεν πρέπει να διακοπεί


 

Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στη Θάσο:

Γιατί πράγματι, και σε αυτή την κάλπη, συγκρούονται ουσιαστικά δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για εμάς, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη μας λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα «μεγαλώσει η πίτα».

  • Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε.
  • Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή, την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή. Αυξημένοι φόροι κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν.

Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της συλλογικής ευημερίας θα μοιράζεται τελικά δίκαια σε όλες και σε όλους… Αυτή λοιπόν η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της λελογισμένης μείωσης των φόρων, της στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία, ώστε αυτή η πορεία προκοπής, την οποία έχουμε χαράξει, να μην διακοπεί.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου